Minden, amit a felvágottak vásárlásáról tudni érdemes – Dr. Némedi Erzsébet élelmiszermérnökkel beszélgettünk

A minőségi élelmiszerek vásárlásához nekünk, fogyasztóknak is nyitott szemmel kell járnunk, legyen szó akár felvágottakról, akár más típusú élelmiszerekről, a címkéken található leírásokat nekünk is érdemes értelmeznünk ahhoz, hogy a lehető legfinomabb és legjobb minőségű étel kerüljön az asztalra. (x)

Hogyan érdemes felvágottakat választani a boltokban, és miért ajánlott minden esetben elolvasni az élelmiszerek hátulján található címkéket – többek között erről és a húsipar jövőjéről beszélgettünk a Gallio és a Nosalty közös podcastműsorában Dr. Némedi Erzsébet élelmiszermérnökkel.

A szakértő szerint érdemes a fogyasztóknak is kérdeznie, utánajárnia annak, mit is jelentenek pontosan a címkéken látható leírások: nem feltétlenül kell tartanunk az alapanyagok közt található E-kódoktól, azok ugyanis sok esetben természetes összetevőket tartalmazó adalékanyagok vagy éppen vitaminok, ahogy pedig minden esetben, a felvágottak esetében is a mértékkel való fogyasztás lehet a kulcsszó.

Dr. Némedi Erzsébet szerint a jövő telis-tele van új lehetőségekkel az élelmiszeripart illetően, ma pedig már egyre több olyan húsipari cég létezik, amely teljes körű képet szeretne mutatni a fogyasztóknak tevékenységéről és arról, hogyan jut el a termőföldtől az asztalig egy-egy élelmiszer.

A podcast és a cikk támogatója a Gallicoop, a glutén-, színezék- és laktózmentes Gallio felvágottak gyártója.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Vegán frankfurti leves

A frankfurti leves igazi gyerekkori klasszikus, amit azonban felnőttként is szívesen készítünk, pláne ha gyorsan főznénk valami egyszerűt és laktatót. Ráadásul könnyen vegánná ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...