Már az étel is luxus?

Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.

Persze ezek a különlegességek "csak" egy kiállításra, nem pedig tényleges konyhai használatra készültek. A gyűjteményt „wheat is wheat is wheat” vagyis „búza búza búza” címen egy múzeumban mutatták be San Fransiscoban.

Az ételek csomagolásain, így a konzerveken, tejes dobozokon vagy bébiételeken jól láthatóak az ismert márkák jelzései, logói illetve védjegyei. Olyan nagy márkák és divatházak szerepelnek rajtuk, mint a Gucci, a Benetton, a Tiffany and Co., az Apple vagy a Nike.

Humorosak, mégis rendkívül provokatívak. Vajon már az étel is ekkora luxus?

Versace tojások

Gucci savanyúság

Louis Vuitton szalámi

Ferrari tészta

Chanel bébiétel

Prada liszt

Dolce&Gabbana keksz

Tiffany & Co. joghurt

Apple tej

United Colors of Benetton olívaolaj

(via: designboom)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.