Nigella Lawson elárulta, hogyan kell kenni a vajas pirítóst – Igen, és most mindenki rajta röhög

Tény, hogy egy gasztronómiai szakember néha laikusok számára érthetetlen beleéléssel tud magyarázni az ízekről, főzési vagy sütési módszerekről.

Nigella Lawson a világ egyik legismertebb gasztronómiai alakja, könyveiből és műsoraiból több millió ember tanult meg főzni, érdemeit és hozzáértését nem igazán lehet vitatni. Az írónőnek jelenleg a BBC Two csatornáján fut Eat, Cook, Repeat című főzőműsora, melyben Nigella kedvenc receptjei mellett saját elkészítési módszereit, inspirációit mutatja be.

Így eshetett meg, hogy egyik műsorában kiemelt szerepet kapott a vajas pirítós helyes megkenése. Valljuk be, ennek az ételnek az elkészítése viszonylag kevés embert hozna zavarba, Nigella-nak azonban határozott elképzelései vannak arról is, hogyan kell megkenni a tökéletes pirítóst.

,,Én a kétlépéses vajazást alkalmazom: első körben, rögtön, ahogy kiveszem a pirítóból a forró kenyeret, megkenem egy kevés vajjal. A vaj beleolvad, ezzel ad neki egy mesés, morzsás állagot. Most jön a második lépés, teszek a kenyérre még egy kis vajat, amely aranyló foltokat hagy a pirítós felszínén. Én mindig sótlan vajat használok, de szükségem van rá, hogy a vajazás után még egy kis tengeri sóval is megszórjam a vajas pirítós tetejét" - hangzott el a BBC Two műsorában a profi pirítós kenés metódusa.

Talán nem csoda, hogy a kicsit eltúlzott beleéléssel előadott pillanatot több ember is egyfajta gúnnyal kezelve emelte ki a műsorból.

"Kedvelem Nigella sódicsőítését az Eat, Cook, Repeat-ben, valamint erősen hiszek benne, hogy a pirítós sokkal több figyelmet érdemelne az olyan profiktól, mint Nigella Lawson!" - írta az egyik néző a Twitteren.

,,ÚRISTEN! Nigella KÉTSZER vajazta meg a pirítóst!"

,,Nigella legalább könnyen elkészíthető recepteket ajánl...Múlt héten halrudacska volt... Most meg duplán vajazott pirítós."

Forrás: BBC Two

Úgy tűnik, a nézők sokkal inkább poénra vették a főzős műsoroktól szokatlan jelenetet, tény, ami tény, mi sem számítottunk rá, hogy a gasztronómia egyik királynője egyszer majd vajazni tanít több millió embert.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...