Elképesztő, mennyiért árulják külföldön a szentesi paprikát

A Magyarországon termesztett paprika sokkal olcsóbb a határon túl.

A német szupermarketlánc, a Kaufland holland-német határhoz közeli üzletében fotózta le egy kint élő magyar a szentesi paprikát, amit 1 euróért vesztegetnek. A mai napon 404 forinton áll az euró középárfolyama, ami azt jelenti, hogy fél kilogramm szentesi tv paprikát 200 forintnyi eruróért lehet megvásárolni a nyugat-európai országban – írja az nlc.hu

Elképesztő, mennyiért árulják külföldön a szentesi paprikát

Magyarországon a szentesi paprikát jelenleg 699 forint körüli áron lehet kapni a hipermarketekben. Az 5 darab tv paprikát egész pontosan a németországi ár 3 és félszereséért szerezhetjük be itthon, országhatárokon belül.

Nálunk 1400 forintos kilós áron lehet beszerezni ezt a fajta paprikát, a nem meghatározott származású, lédig édes paprika kilóját már 700-900 forintért is árusítják, másodosztályú, úgynevezett lecsópaprikát pedig már 600 forintért is vehetünk.

Már jó néhány termékről kiderült korábban, hogy Ausztriában és Németországban olcsóbban kaphatóak, annak ellenére, hogy sokszor ezek import termékek, és több ezer kilométert utazhatnak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek