Nem hétköznapi ételt készített egy nő saját agyműtéte közben

Van, aki hegedül, van, aki gitározik vagy rajzfilmet néz, és van, aki olívabogyót töm az éberen végzett agyműtéte közben. 

A legtöbb ember hálisten' csak filmekben vagy kórházi sorozatokban tud rácsodálkozni arra, hogyan is zajlik egy éberen végzett agyműtét. A beavatkozás közben az orvosok nem használnak altatást, hanem arra kérik a pácienseket, foglalják el magukat valamivel, adott esetben akár kedvenc hobbijukkal. Hogy miért fontos ez?
Az éberen végzett agyműtétekkor általában olyan neurológiai beavatkozásról van szó, amely érintheti vagy akár sértheti a mozgásért, látásért vagy beszédért felelős területeket.
A műtétet végző orvosok a páciens ébrentartásával tudják ellenőrizni, nem sérül-e valamilyen szövet a beavatkozás közben.
Az ilyen műtéteknél előfordult már, hogy a beteg gitározott vagy hegedült, elmesélte, milyen rajzfilmet néz éppen, arra azonban a BBC híre szerint még nem volt precedens, hogy valaki ételt készített volna saját agyműtéte közben. Egy 60 éves nő egy igazi olasz csemegét, fűszeres hússal töltött, bundázott olívabogyót készített, ráadásul nem is kis mennyiségben: két és fél órás műtétje alatt 90 darabot bundázott be.
A bundázott-töltött olívabogyókat híresen nehéz elkészíteni, így mondhatni, hogy nem kis feladat hárult az olasz asszonyra saját operációja során.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek