Nem hétköznapi ételt készített egy nő saját agyműtéte közben

Van, aki hegedül, van, aki gitározik vagy rajzfilmet néz, és van, aki olívabogyót töm az éberen végzett agyműtéte közben. 

A legtöbb ember hálisten' csak filmekben vagy kórházi sorozatokban tud rácsodálkozni arra, hogyan is zajlik egy éberen végzett agyműtét. A beavatkozás közben az orvosok nem használnak altatást, hanem arra kérik a pácienseket, foglalják el magukat valamivel, adott esetben akár kedvenc hobbijukkal. Hogy miért fontos ez?
Az éberen végzett agyműtétekkor általában olyan neurológiai beavatkozásról van szó, amely érintheti vagy akár sértheti a mozgásért, látásért vagy beszédért felelős területeket.
A műtétet végző orvosok a páciens ébrentartásával tudják ellenőrizni, nem sérül-e valamilyen szövet a beavatkozás közben.
Az ilyen műtéteknél előfordult már, hogy a beteg gitározott vagy hegedült, elmesélte, milyen rajzfilmet néz éppen, arra azonban a BBC híre szerint még nem volt precedens, hogy valaki ételt készített volna saját agyműtéte közben. Egy 60 éves nő egy igazi olasz csemegét, fűszeres hússal töltött, bundázott olívabogyót készített, ráadásul nem is kis mennyiségben: két és fél órás műtétje alatt 90 darabot bundázott be.
A bundázott-töltött olívabogyókat híresen nehéz elkészíteni, így mondhatni, hogy nem kis feladat hárult az olasz asszonyra saját operációja során.
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek