Nem bisztró és nem fine dining - Mi az? Megnyitott a Ramazuri Bistronomy

Sem nem bisztró, sem nem fine dining. Megnyitott a Ramazuri Bistronomy a budai Várnegyedben.         

A Várnegyedben nyílt meg a főváros legújabb, összetett és átgondolt fogásokat kínáló étterme, a Ramazuri. Ha pontosak akarunk lenni, ez az étterem valójában egy "bistronomy". Ne csodálkozzon az olvasó, ha nem találkozott még ezzel a kifejezéssel, a tulajdonosok ugyanis szándékosan akarják összezavarni. Nem akarják a szokásos fogalmakkal leírni vendéglátóhelyüket, mert

Csokoládés, csicsókás kacsamell fodros kellel

nem a kategóriákban, hanem a jó ételekben hisznek.

Így sem a fine dining, sem a bisztró kifejezés nem írja le pontosan azt a típusú vendéglátóhelyet, amit létre akartak hozni. A bistronomy megnevezés a gasztronómia iránti szenvedélyre és a bisztrók által képviselt közvetlen hangulatra egyaránt utal.

Ebédidőben a bisztrókonyhát idéző ételkínálattal várják a betérőket, a vacsorázók pedig öt fogásos degusztációs menüt kóstolhatnak végig amellett, hogy ekkor is lehet à la carterendelni. Az ételek hangzatos fantázianevek helyett csak - hangsúlyozottan szezonális - összetevőikkel vannak jelölve az étlapon.

Kóstolhatunk többek között kacsamellet cseresznyével, csokoládéval, csicsókával, fodros kellel, vagy tőkehalat klorofillal - igen, jól olvastátok - és íróval.

Az étterem enteriőrje kortalanul elegáns, de mégis összetéveszthetetlenül mai közeget kínál az étkezésnek, amit a Ramazuri hitvallása szerint "tiszta ízek összehangolásával és a meglepetés erejével" tesznek élménnyé. A most elérhető ételek Fekete Norbert séf kreációi.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kint tombol a hőség, ezeknek a cukrászoknak a kezei között viszont -196 Celsius fokossá válik minden

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...