Ne törd magad – használj mozsarat!

Régen nagyanyáink konyhájában kötelező volt mozsarat tartani. Tanuljuk meg újra használni, és percek alatt hihetetlen finomságokat varázsolhatunk vele az asztalra!

Jamie Oliver, konyhája egyik legfontosabb kellékének a mozsarat tartja. Még ha mi a kedvenc öntöttvas serpenyőnkhöz ragaszkodunk is legjobban, higgyük el neki, egy konyhába egy mozsár mindenképpen kell. De miért is? Mivel a fűszerek, száraz hozzávalók textúrája sokszor nem egészben vagy a darált formában kell az ételbe, ezért a konyhai ténykedésekhez a mozsár elengedhetetlen.

Ahogyan nem mindegy, a palacsintasütő alumínium vagy vas, úgy a mozsárnál sem mindegy, hogy miből készült. Ez a gránitmozsár tökéletesen alkalmas mindenfajta élelmiszer megtörésére, legyen az száraz vagy friss fűszer, mag, keksz, illetve cukor. Segítségével készülhetnek pestók, mártások, szószok. A gránit kopásállósága miatt pedig a mozsár és a hozzá való törő egy egész életre szóló darab – tisztítása egyszerű, mosogatógépben is mosható.

A mozsár megrendelhető itt >>

Nyári Jamie Oliver és Kitchen Craft akció itt >>

Pesto alla genovese elkészítése lépésről lépésre

Recept elmenthető itt >>

Még több pestós tésztarecept itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...