Régen nagyanyáink konyhájában kötelező volt mozsarat tartani. Tanuljuk meg újra használni, és percek alatt hihetetlen finomságokat varázsolhatunk vele az asztalra!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Tv/kS/1lwmBMEjbne87FT4VTDyLKWmG4KaanxR420iidKr.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=519acdfb0616e540e2d95a8f58a4097a)
Jamie Oliver, konyhája egyik legfontosabb kellékének a mozsarat tartja. Még ha mi a kedvenc öntöttvas serpenyőnkhöz ragaszkodunk is legjobban, higgyük el neki, egy konyhába egy mozsár mindenképpen kell. De miért is? Mivel a fűszerek, száraz hozzávalók textúrája sokszor nem egészben vagy a darált formában kell az ételbe, ezért a konyhai ténykedésekhez a mozsár elengedhetetlen.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/wP/iR/WLvMeo6Wn6fyXmZV3NKJ8iQW4Mo4D7THulIMGhdR.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=c9c5500d63ccdf1f0805f66239509627)
Ahogyan nem mindegy, a palacsintasütő alumínium vagy vas, úgy a mozsárnál sem mindegy, hogy miből készült. Ez a gránitmozsár tökéletesen alkalmas mindenfajta élelmiszer megtörésére, legyen az száraz vagy friss fűszer, mag, keksz, illetve cukor. Segítségével készülhetnek pestók, mártások, szószok. A gránit kopásállósága miatt pedig a mozsár és a hozzá való törő egy egész életre szóló darab – tisztítása egyszerű, mosogatógépben is mosható.
Nyári Jamie Oliver és Kitchen Craft akció itt >>
Pesto alla genovese elkészítése lépésről lépésre
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |