Így mentsd meg a kiszáradt tortillalapokat

Mindegy, hogy házilag készítjük vagy a boltban vesszük csomagolva, a tortillalap egy ideig frissen tartható, de utána sajnos gyorsan a kiszáradás útjára lép. Persze ilyenkor is használható még a tészta, a Napi Tipp meg is mutatja, mire!

A tortillalap, amikor friss csodásan puha és foszlós, bármilyen formációba, csomagba vagy tekercsbe csavarható, a legfinomabb dolgokkal megtölthető. Azonban, ha rosszul tároljuk vagy egyszerűen csak eltelik pár nap, eléri az enyészet – ilyenkor kiszárad, ropogós és kemény lesz, nem lehet már többé tekercselni sem. Reflexből ilyenkor kidobhatnánk az egész csomag tortillalapot, de ne tegyük, inkább használjuk fel az alábbi módokon!

Nézd meg galériánkban a száraz tortillalapok felhasználásának módjait, a receptekért kattints a képre!

Receptek a tortillalapok megmentéséhez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...