6 alapanyag, amivel helyettesítheted a kukoricalisztet

Napi Tippünkben megmutatjuk, mely 6 alapanyagot és hogyan használd a kukoricaliszt helyettesítésére!

A kukoricaliszt rendkívül sokoldalúan használható konyhai alapanyag: sima, ragacsos szószok készítéséhez a stir fry-hoz, sűrítheted vele a gyümölcsös pitetölteléket, de akár panírozásra is alkalmas. Főzésénél a keményítő zselésedési folyamaton megy keresztül, vagyis egyszerűen fogalmazva, a keményítő víz és hő hatására vizet vesz fel, kitágul, és sűrű gélt képez. Ezt a kémiai reakciót gyakran alkalmazzák a receptekben, hogy javítsák az étel textúráját.

De mi a teendő, ha a recept kukoricalisztet ír elő, de kifogytál belőle?

Vagy ha épp olyanoknak főzöl, akik allergiásak a kukoricára? Ne aggódj, mutatjuk a lehetőségeket a pótlására!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...