6 alapanyag, amivel helyettesítheted a kukoricalisztet

Napi Tippünkben megmutatjuk, mely 6 alapanyagot és hogyan használd a kukoricaliszt helyettesítésére!

A kukoricaliszt rendkívül sokoldalúan használható konyhai alapanyag: sima, ragacsos szószok készítéséhez a stir fry-hoz, sűrítheted vele a gyümölcsös pitetölteléket, de akár panírozásra is alkalmas. Főzésénél a keményítő zselésedési folyamaton megy keresztül, vagyis egyszerűen fogalmazva, a keményítő víz és hő hatására vizet vesz fel, kitágul, és sűrű gélt képez. Ezt a kémiai reakciót gyakran alkalmazzák a receptekben, hogy javítsák az étel textúráját.

De mi a teendő, ha a recept kukoricalisztet ír elő, de kifogytál belőle?

Vagy ha épp olyanoknak főzöl, akik allergiásak a kukoricára? Ne aggódj, mutatjuk a lehetőségeket a pótlására!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek