Nagyi receptje: a tökéletes házi zserbó

Semmi kétség, a zserbógyártás igazi mesterei a nagymamák, úgyhogy jobbnak láttam, ha az elkészítéséhez szakavatott segítséget kérek.

Videó:

Nézd meg hogy készül az igazi, házi zserbó!

Persze, ők nem úgy állnak neki a sütésnek, ahogy mi. Nem kezdik el kimérni a pontos hozzávalókat, hanem érzésből alkotnak mennyei süteményeket. Nekem most az volt a dolgom, hogy az „amennyit felvesz” és a „fene se tudja”, meg a „néha kicsit több, néha kicsit kevesebb” utasításokat lefordítsam, a mértékegységeket átszámoljam grammra, evőkanálra és milliliterre. Némi kísérletezés, próbálgatás és újrakezdés után aztán megszületett ez a recept, ami tökéletesen megtestesíti azt, amit én zserbónak hívok: ízes és karakteres, de nem túl édes töltelék négy lap között megbújva, kesernyés étcsokoládéval bevonva.

A zserbó receptjét itt találod!

Néhány praktikus tanács:

  • A tésztalapokat érdemes sütőpapíron kinyújtani, így pont akkorára tudjuk nyújtani, mint a tepsi és sokkal könnyebb is beletenni
  • Lekvár tekintetében csakis a házi ajánlott, az a fajta, amiben nagyon kevés hozzáadott cukor van, azaz kissé savanykásabb, erős gyümölcsízű, így a zserbó sem lesz nagyon édes.
  • A csokimázat a már langyosra hűlt sütire csorgassuk rá, máskülönben nagyon lassan és nehezen dermed meg.
  • A csokival bevont süteményt szobahőmérsékleten hűtsük ki és semmi esetre tegyük hűtőbe. Azért ne, mert a hirtelen hőváltozás és a nedves körülmények miatt könnyen kicsapódhat a csokoládé.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek