Nagy bejelentés: jön a zöld KitKat az európai boltokba

Hamburgban fogják gyártani az egyik legnépszerűbb ízesítésű, matchás KitKatet.

Február végétől Európában is árusítják majd a zöldteás-matchás KitKatet, ami Japánban óriási népszerűségnek örvend. A Nestlé közleménye szerint a különleges csokiszeletet Hamburgban fogják gyártani, a matcha zöld teát pedig Kínából és Japánból importálják majd.

A Nestlé egyébként tavaly hozta be az európai piacra a rózsaszín KitKatet, amit szerkesztőségünk is letesztelt. A csoki még most is kapható a magyar boltokban.

A HVG azt írja, hogy a zöld KitKat egyelőre csak nyolc országban kerül bevezetésre, köztük Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Svájcban. Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon is piacra dobják, de abból kiindulva, hogy a rózsaszín változat is eljutott hozzánk, valószínűleg a zöld finomságot is lesz szerencsénk megkóstolni.

Ezeket olvastad már?

via Nestlé

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek