Így teleltessük a muskátlit helyesen

Bár sokan egynyáriként tartják számon a muskátlit, ha helyesen teleltetjük, valójában évelő növény, és tavasszal gyönyörűen újravirágzik.

Az egyik legnépszerűbb balkonnövény a muskátli, amit sokan évről évre újraültetnek, pedig könnyedén túléli a telet, ha megfelelően teleltetjük. Ez csupán annyit jelent, hogy néhány dologra oda kell figyelnünk. Ezek a muskátli teleltetésének lépései.

Így teleltessük a muskátlit helyesen

A helyes muskátliteleltetés

Fontos, hogy a muskátlit mindenképpen cserépben teleltessük, ahogy nagymamáinknál is láttuk. Ha esetleg kiültettük a kertbe, akkor mindenképpen szedjük ki a földből úgy, hogy ne sérüljön a gyökérlabda, és helyezzük egy cserépbe.

Mindenképpen olyan helyen tároljuk őket, ahol a hőmérséklet 4-10 fok között mozog, hiszen a muskátli számára ez a legoptimálisabb. Továbbá arra is figyeljünk oda, hogy lehetőleg olyan helyiségbe tegyük, ahol száraz a levegő.

Érdemes megmetszeni őket

Mi a helyzet az öntözéssel? Nem kell izgulnunk emiatt sem, mert bőven elég, ha két-háromhetente locsoljuk meg őket. Ha lépcsőházban teleltetjük, ahol kicsit melegebb a levegő, lehetséges többször kell ennél.

Mielőtt kirakjuk újra a növényeinket, vissza kell metszenünk őket, majd kezdjük el fokozatosan növelni a vízadagjukat szépen, lassan. Az erősítéshez kapjanak foszforban dús, virágzást fokozó tápoldatot, amivel egyébként az egész szezonra felkészíthetjük a növényt.

Forrásunk volt.


Még több növény:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek