Így teleltessük a muskátlit helyesen

Bár sokan egynyáriként tartják számon a muskátlit, ha helyesen teleltetjük, valójában évelő növény, és tavasszal gyönyörűen újravirágzik.

Az egyik legnépszerűbb balkonnövény a muskátli, amit sokan évről évre újraültetnek, pedig könnyedén túléli a telet, ha megfelelően teleltetjük. Ez csupán annyit jelent, hogy néhány dologra oda kell figyelnünk. Ezek a muskátli teleltetésének lépései.

Így teleltessük a muskátlit helyesen

A helyes muskátliteleltetés

Fontos, hogy a muskátlit mindenképpen cserépben teleltessük, ahogy nagymamáinknál is láttuk. Ha esetleg kiültettük a kertbe, akkor mindenképpen szedjük ki a földből úgy, hogy ne sérüljön a gyökérlabda, és helyezzük egy cserépbe.

Mindenképpen olyan helyen tároljuk őket, ahol a hőmérséklet 4-10 fok között mozog, hiszen a muskátli számára ez a legoptimálisabb. Továbbá arra is figyeljünk oda, hogy lehetőleg olyan helyiségbe tegyük, ahol száraz a levegő.

Érdemes megmetszeni őket

Mi a helyzet az öntözéssel? Nem kell izgulnunk emiatt sem, mert bőven elég, ha két-háromhetente locsoljuk meg őket. Ha lépcsőházban teleltetjük, ahol kicsit melegebb a levegő, lehetséges többször kell ennél.

Mielőtt kirakjuk újra a növényeinket, vissza kell metszenünk őket, majd kezdjük el fokozatosan növelni a vízadagjukat szépen, lassan. Az erősítéshez kapjanak foszforban dús, virágzást fokozó tápoldatot, amivel egyébként az egész szezonra felkészíthetjük a növényt.

Forrásunk volt.


Még több növény:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...