Fény derült a titkos összetevőre – Magyarországon is bemutatkozik a MONKEY 47 Distiller's Cut 2023

A hazai bárokba is megérkezett az ultraprémium, fekete-erdei gin legújabb, gyűjtői különkiadása. A MONKEY 47 Distiller's Cut 2023 limitált mennyiségben, korlátozott ideig lesz elérhető: kizárólag a megjelölt helyeken lehet majd a belőle készített egyedi koktélt megkóstolni.

A MONKEY 47 ginszakértői mindig maradandót alkotnak: 2010 óta évente bemutatnak egy olyan, gyűjtőknek szánt dry gint, amely csak nagyon limitált mennyiségben, korlátozott ideig érhető el szerte a világon: a gyűjtői különkiadás Distiller’s Cut néven ismert, és mindig az adott évről nevezik el. A különlegességét pedig az adja, hogy a köztudottan 47 összetevőből álló gint egy 48. gondosan kiválasztott alapanyag – vagy ahogyan ők nevezik, a „Species Rara” – hozzáadásával teszik még exkluzívabbá.

A MONKEY 47 ginszakértői mindig maradandót alkotnak

A tavalyi „Species Rara” a Galium odoratum, vagyis a szagos müge volt, melyre Németországban, a Fekete-erdőben leltek a MONKEY 47 szakértői. Míg a 2022-es titkos összevetőt helyben találták meg, az idei, a bartenderek és ginrajongók által is várt izgalmas alapanyagért már jóval messzebb kellett utazniuk: a 2023-as Distiller's Cut különleges összetevője ugyanis a több mint 7000 kilométerre, Kanadában található Acer Saccharum, vagyis a cukorjuhar nedvéből előállított juharszirup lett.

„Kanada a világ második legnagyobb országa, modern, békés, melegszívű, magával ragadó és lélegzetelállító szépségű: innen származik a legújabb titkos összetevőnk, egy különleges juharszirup, amely magában hordozza a fenti attribútumokat” – mondta el Tóth Rita, a MONKEY 47 magyarországi brand managere, aki hozzátette, hogy kiemelt gondot fordítottak arra, hogy megtalálják a legtökéletesebb alapanyagot.

Az idei különkiadáshoz a MONKEY 47 egy elismert kanadai juharszirup-termelővel, a Cosman & Webb farmmal lépett partnerségre: a Dél-Québec keleti részén található Eastern Townshipben alapított farmon egy ősi cukorjuharerdő található, amely amellett, hogy rengeteg állat- és növényfajnak ad otthont, közel fél évszázada szolgáltat minőségi alapanyagot ahhoz, hogy a Cosman család elkészíthesse belőle a legtisztább, legfinomabb biojuharszirupot.

A páratlan minőség iránti abszolút elkötelezettséggel készített termék

„A juharszirup lenyűgöző ízprofillal rendelkezik, finom árnyalatai tökéletesen illeszkednek a MONKEY 47 sokszínű és komplex egyéniségéhez” - mondta el a gyűjtői párlatról Alexander Stein, a MONKEY 47 Schwarzwald Gin alapítója.

Ahogy a MONKEY 47 Schwarzwald Dry gin, úgy a Cosman & Webb juharszirup is kézműves, kis tételben, a páratlan minőség iránti abszolút elkötelezettséggel készített termék, így az együttműködés szinte természetesnek tűnt.

„A kollaboráció eredményeként a MONKEY 47 Distiller's Cut 2023 egy elegánsan fűszeres száraz gin, finoman érzékelhető, édes jeggyel, csipetnyi karamellával kiegészülve, kivételes intenzitással és komplexitással alátámasztva, amely a karácsonyi szezonra készült, és arra hivatott, hogy még pompásabbá tegye az ünnepi koktélok ízvilágát” – mondta el Rácz Zoltán, a MONKEY 47 magyarországi márkanagykövete.

A Monkey 47 hagyományos palackjához és a márka gazdag örökségéhez hűen, a különleges kiadáshoz megfelelő palack és címke dukál: a kifinomult, visszafogott címke világos és meleg barna tónusban készült, melyhez a juharfa kérge adta az inspirációt. Az ajándékdoboz elkészítéséhez fenntartható, felelős erdőgazdálkodásból származó FSC-papírt használtak, a dizájn pedig egyesíti a MONKEY 47 jól ismert dzsungelelemeit az elmaradhatatlan pimasz majmokkal, az új címke visszafogott színvilágával. A már megszokott, jellegzetes palacknyakgyűrűbe az „EX PLURIBUS UNUM” (latin, jelentése: „Egy a sok közül”) feliratot vésték, amely a limitált kiadásban speciális aranyozást kapott.

A MONKEY 47 Distiller's Cut 2023 47%-os alkoholtartalommal, 500 ml-es kiszerelésben jelent meg. A ginek szerelemesei és a koktélrajongók itthon is csatlakozhatnak a Monkey 47 ’wunderbar’ kalandjaihoz, felfedezve a kizárólagos értékesítési helyszíneket, megkóstolva a Monkey 47 Distiller’s Cut-ból készített egyedi koktélokat.

A MONKEY 47 Distiller's Cut 2023 komplex aromáit ünnepi koktélként bontakoztatja ki leginkább. Julian Langestraat, a MONKEY 47 globális márkanagykövete a következő receptet álmodta meg, melynek nevét egy tíz évvel ezelőtti kanadai juharsziruprablási ügy ihlette.

A MONKEY 47 Distiller's Cut 2023 komplex aromáit ünnepi koktélként bontakoztatja ki leginkább

Vallières titka koktélrecept:

Hozzávalók

• 5 cl MONKEY 47 Distiller’s Cut 2023

• 3 cl feketeáfonya-lé

• 2 cl citromlé

• 1 cl juharszirup

• 1 evőkanál juharszirupos feketeáfonya-lekvár

Elkészítés

1. Öntsük a hozzávalókat egy shakerbe.

2. Adjunk hozzá jeget, és rázzuk össze alaposan.

3. Szűrjük át egy előhűtött Nick & Nora pohárba.

4. Díszítsük juharszirupban karamellizált fekete-erdei sonkadarabokkal.

A koktél sztorija

Vallières Secret italunkat a Nagy Kanadai Juharsziruprablás ihlette, amely alig több mint egy évtizede történt, és amelynek során közel 3000 tonna juharszirupot loptak el egy nagy quebeci tárolóból. Apa és fia, Raymond és Richard Vallières volt a két főszereplő a rablás mögött.

A koktél a Breakfast Martini egy csavarja, amely az áfonya és a citrom friss ízeit ötvözi a MONKEY 47 Distiller's Cut 2023-mal.

A MONKEY 47-RŐL

A mesteri lepárlás és a hagyományos agyagedényekben történő 100 napos érlelési időszak révén a 47 aprólékosan kiválasztott, főként a Fekete-erdőből származó és a világon a legjobb minőségűnek számító 47 botanikum együttes hatása érvényesül a MONKEY 47 Schwarzwald Ginben. A Monkey 47 egyedi lepárlója, az Apparatus Alembicus Maximus 2009-ben, 2 év tervezés és gyártás után kezdte meg működését 4 db 100 literes kisüsttel és saját majomnévvel: King Loui, Cheetah, Herr Nilsson és Miss Baker. Különcségnek tűnhet azt állítani, hogy egy gin receptje képes egyesíteni a nagymúltú brit hagyományokat, India fűszereit és a Fekete-erdő gazdag természeti tájait, mégis, pontosan ez rejlik abban a páratlan figyelemben, amelyet a kézzel készített és kis tételben lepárolt Schwarzwald Dry Gin előállítása során fordítunk a részletekre. A rajongók, bartenderek és ínyencek világszerte értékelik e gin hihetetlen komplexitását és harmóniáját, amelyet a világ legjobb bárjai többször is a legjobb ginmárkának választottak.

A PERNOD RICARD-RÓL

A Pernod Ricard világszerte vezető szerepet tölt be a szeszesital- és boriparban, ötvözve a hagyományos kézműves mesterséget, a legkorszerűbb márkaépítést és a globális forgalmazási technológiákat. Prémium és luxusmárkákból álló tekintélyes portfóliónkhoz tartozik az Absolut vodka, a Ricard pastis, a Ballantine's, a Chivas Regal, a Royal Salute és a The Glenlivet skót whisky, a Jameson ír whisky, a Martell cognac, a Havana Club kubai rum, a Beefeater gin, a Malibu likőr, valamint a Mumm és a Perrier-Jouët champagne-ok. Küldetésünk, hogy márkáink hosszú távú fejlődését az emberek és a környezet teljes körű tiszteletben tartásával biztosítsuk, miközben világszerte felhatalmazzuk munkatársainkat, hogy a céltudatos, befogadó és felelősségteljes, autentikus vendéglátás kultúrájának nagyköveteivé váljanak. A CAC 40 és Eurostoxx 50 index tag és Euronexten jegyzett Pernod Ricard konszolidált árbevétele 12,137 millió euró volt a 2023-as pénzügyi évben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek