A mogyoró bűvöletében

Mit ér az élet mogyoró, dió, vagy netán mandula nélkül? Van, aki számára nem sokat... (X)

A mogyoró-meló

A leleményes, mindig izgága Grimbusz már megint akcióba lendül - feltűnik ugyanis a környéken a mogyoró-árus. A küldetés azonban balul sül el: az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája felgyullad. Nincs mit tenni, a mókust száműzik biztonságot nyújtó lakóhelyéről, a nagyvárosi fergetegben pedig nem is olyan egyszerű eligazodni, mint ahogy azt a talpraesett mókus gondolja.

Grimbusz az első szembejövő akadályok után egy olyan brigádot verbuvál össze, akikkel betörhetnek Maurey rágcsa-boltjába, a Kánaán földjére. A cél: minden magvakat szerető parklakónak megszerezni télire az eleséget. Komoly szervező- és tervező munkát igényel a betörés, aztán pedig a kitörés, de Grimbuszt és csapatát bizony elég kemény dióból faragták. Számukra nincs olyan, hogy lehetetlen meló - aztán pedig indulhat a mandula!

Mi pedig indulhatunk a moziba, ugyanis A mogyoró-meló című animációs filmet január 23-tól vetítik, sőt, akár 3D-ben is átélhetjük a kalandokat a családdal, no meg a rágcsálókkal. A jegyek megváltásáig pedig hangolódjunk mogyorós sütikkel a felhőtlen szórakozásra! (X)

Bővebb információ A mogyoró-meló című filmről

A Mogyoró-meló előzetesét itt nézheted meg!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!