Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így etess meg egy srácot, aki nem eszik húst, pedig szeretne - A Crudoban és a Vegazziban jártunk - VIDEÓ

Hatalmas dijoni mustáros húsos szendvicsek és búzakolbászos nápolyi pizzák. Újabb tudósítást adunk a főváros legújabb streetfood-helyeiről.

Én húsevő vagyok. Bodor Tamás kollégám szintén. Tamás viszont ebben a hónapban cölibátust fogadott. Nem, nem arra gondolok. Tamás most egy hónapig nem eszik húst, hányattatásairól pedig naplót is vezet. Így most egy hónapig egy vega szemével is nézzük Budapest streetfood kínálatát. Csapjunk bele!

Crudo

Lázas étteremkeresgéléseink közepette akadtunk rá a Crudora - a leves + szenya újonnan nyílt kis birodalmára. A szendvics és a leves egyszerű műfaj, amit lehet nagyon rosszul és nagyon jól is csinálni. 

Ha némi margarinnal odaversz egyet egy bolti zsemlének, ezután beledobálsz két szelet felvágottat és némi punnyadt saláta levelet, akkor ennek a szendvicsnek nem lesz nagy sikere.

Semmivel nem lesz jobb, mint azok a folpackba szorított szörnyek, amiket például a vonatállomáson lehet kapni. A Crudo tulajdonosi gárdája viszont biztosra ment. Mivel ők jegyszik a Zing Burgert is, így nem lenne nagyképűség tőlük, ha azt állítanák, hogy értenek a húsokhoz és a kenyerekhez. Berki Dávid, a Crudo tulajdonosa tehát kisujjból rázza ki az ízkombinációkat, és saját péksége is van, így jó bagettért sem kell messzire menni. Mi is megkóstoltunk egy szendvicset, és egy levest is utána küldtünk.

Baromi nagy marhahúsos szendvics volt az áldozatom. Érlelt hátszín, egy kis dijoni mustár és sült paradicsom is volt benne, friss madársalátával megbolondítva (1590 Ft). Tamás friss pirított magokkal bőven megszórt lilaburgonya-krémlevese (590 Ft) is isteni volt, de eltörpült a szendvics húsos harmóniája mellett.

Vegażżi

Igazi nápolyi pizza a budapesti Ankert szórakozóhely düledező falai között? Miért ne? A Vegażżi vega pizzázó volt a napunk második megostromolt bástyája. Preyer György tulajdonos, minden vegetáriánus és vegán tudással felfegyverkezve lelkesen és nagy szakértelemmel mesélt nekünk a húsmentes étkezésről.

A tulajdonos elmondta, hogy a Vegażżi-ban -Magyarországon egyedülállóan - nápolyi módra készítik a pizzákat. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a puha, levegős pizzatésztát van, hogy 30-40 órát is kelesztik azelőtt, hogy kézzel szétlapogatva a forró kemencébe tolnák és, pillanatok alatt ropogósra sütnék.

A Vegażżi-ban semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak. Nincs sajt, nincs sonka, nincs hús. Abban a témában, hogy hússal avagy nélküle jobb-e az élet határozott véleményem van, akárcsak Tamás kollégámnak. Természetesen HÚSSAL jobb!

DE. Mindkettőnket meglepett az a harmonikus és kirobbanó íz, amit a kesubesameles krumplis pizzát (1790 Ft), valamint a magyaros, búzakolbász-morzsás pizzájukat (1590 Ft) kóstolva éreztünk. MAJDNEM vega lettem, de azért mégsem!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Az utcán a kezünkből ettük a lecsót és a pörköltöt, és imádtuk! Két új helyet teszteltünk - VIDEÓ

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!