Mit főzzek ma? Rozmaringos répakrémleves, tojásos nokedli és méteres kalács vár

A böjt utolsó napja nagypéntek. Szépséges, tavaszias, könnyedebb menüsor vár titeket ma egy gyönyörű, klasszikus húsvéti süteménnyel a sor végén.

Nagypénteken egy könnyed répakrémleves a kezdő fogás, utána tojásos nokedli érkezik, a süteménnyel pedig már az ünnepbe harapunk bele.

LEVES

Még több sárgarépa-krémleves itt!

FŐÉTEL

Még több tojásos nokedli itt!

DESSZERT

Még több őzgerinces sütemény itt!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek