Mindössze 4 összetevő kell a házi cukorgyantához

Mutatunk egy könnyű receptet, amihez csupán néhány hozzávaló kell és pár perc. 

Abszolút érthető, ha egy darabig nem vállalnád még be a kozmetikust a koronavírus miatt és inkább otthon, magadnak intéznéd el a szőrtelenítést. Köztudott, hogy a cukorgyanta sokkal kíméletesebb a bőrhöz, így, ha tényleg saját kezűleg végeznéd a gyantázást, azt javasoljuk, hogy inkább ezzel próbálkozz. Annál is inkább, hiszen gyorsan, fillérekből elkészítheted otthon.

4 hozzávaló és 5 perc

Önts egy lábasba 1,5 bögre fehér vagy barna cukrot, negyed bögre mézet, fél bögre vizet és egy negyed bögre citromlevet, majd forrald fel a keveréket. Addig melegítsd, amíg habzani nem kezd, és nem válik aranybarnává. Ezután vegyük le a tűzről a folyadékot, majd hagyjuk körülbelül 30 percig hűlni.

Sima testrészek

Ha kihűlt a gyanta, akkor vidd fel a szőrteleníteni kívánt területre spatulával vagy kanállal a szőrnövekedés irányával megegyezően. Majd gyantacsíkkal vagy pamutpólóból kivágott darabokkal tépd le a szőrnövekedéssel ellentétesen.

via GIPHY

Ápold le!

Mivel a bőrünk sokkal érzékenyebb lesz a kezelés hatására, ezért érdemes egy kicsit leápolni, hogy ne legyen piros a gyantázott terület. Azért, hogy a nyitott pórusok bezáruljanak érdemes teafa alapú hidratálóval bekenni a bőrt, hiszen ez természetes fertőtlenítőszer, mely segít megnyugtatni és fertőtleníteni az érzékeny bőrt, amivel megelőzhetjük a szőrtüszőgyulladást.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...