A bögre vagy a konyhai mérleg a gyorsabb?

Sok mosatlan mérőedény és kanál. Kinek van szüksége plusz munkára, mosogatásra a főzés után? Használj inkább mérleget! (x)

Egy amerikai séfcsapat levideózta és másodpercre lemérte, hogy mennyivel gyorsabb, biztosabb és hatékonyabb az alapanyagok mérleggel való kimérése a főzés során. Az eredetileg sous-vide technológiát alkalmazó és ezt kisfilmjeikben bemutató szakácsok most egy mindenki számára hasznos anyagot készítettek. Háziasszonyok, hobbiséfek, figyeljetek, egy apró digitális mérleggel ti is időt és munkát spórolhattok meg!

Miért hatékony egy mérleg a konyhában? Nézzétek meg a fenti videón Grantet, aki ugyanazokat az alapanyagokat kétféleképpen mérte ki. A videó egyik oldalán a hagyományos mérőedényes módszert, míg a másik oldalon a mérleges módszert alkalmazta. Mérőóra indul! A versenyben a mérleges módszer került ki győztesként, közel háromszor gyorsabb idő alatt sikerült megoldani a feladatot segítségével. De itt még nincs vége a megmérettetésnek, ugyanis az előkészületi munkák után elegendő egy puha ronggyal letörölni a mérleget, míg a másik oldalon egy csomó mosatlan mérőedény halmozódik fel. Ki szeret mosogatni? Grant inkább mérleget használ legközelebb is, hogy ezt elkerülje…és Ti? (x)

Keress konyhai mérleget a Jófogáson most!

Hozzászólások (1)

zsuzsa.sulyok

-Én, már, sajnos, lassan "banya korú" vagyok...-"ebb?l kifolyólag"?, -itthon, a konyhámban, mérleget szeretek használni... -"bögre ügyben" bizonytalan vagyok, -olyat nem sütök -(de, ez, természetesen "egyéni szoc. problem") -Amikor, hosszabb - rövidebb ideig, különböz? európai országokban tartózkodtunk, mindenhol örömmel tapasztaltam, hogy "fillérekért" lehetett kapni, olyan mér?edényeket, amiken 5-6 féle mértékegység fel volt tüntetve: -a folyadék ml-ben is, -a "szilárdak": -cukor, liszt, rizs, stb., dekagrammban is, -én, inkább ilyeneket használtam. -De, bizonyára meg lehet szokni a "bögrézést" is. Használja mindenki, azt, ami neki a legegyszer?bb.

Címlapról ajánljuk

További cikkek