A bögre vagy a konyhai mérleg a gyorsabb?

Sok mosatlan mérőedény és kanál. Kinek van szüksége plusz munkára, mosogatásra a főzés után? Használj inkább mérleget! (x)

Egy amerikai séfcsapat levideózta és másodpercre lemérte, hogy mennyivel gyorsabb, biztosabb és hatékonyabb az alapanyagok mérleggel való kimérése a főzés során. Az eredetileg sous-vide technológiát alkalmazó és ezt kisfilmjeikben bemutató szakácsok most egy mindenki számára hasznos anyagot készítettek. Háziasszonyok, hobbiséfek, figyeljetek, egy apró digitális mérleggel ti is időt és munkát spórolhattok meg!

Miért hatékony egy mérleg a konyhában? Nézzétek meg a fenti videón Grantet, aki ugyanazokat az alapanyagokat kétféleképpen mérte ki. A videó egyik oldalán a hagyományos mérőedényes módszert, míg a másik oldalon a mérleges módszert alkalmazta. Mérőóra indul! A versenyben a mérleges módszer került ki győztesként, közel háromszor gyorsabb idő alatt sikerült megoldani a feladatot segítségével. De itt még nincs vége a megmérettetésnek, ugyanis az előkészületi munkák után elegendő egy puha ronggyal letörölni a mérleget, míg a másik oldalon egy csomó mosatlan mérőedény halmozódik fel. Ki szeret mosogatni? Grant inkább mérleget használ legközelebb is, hogy ezt elkerülje…és Ti? (x)

Keress konyhai mérleget a Jófogáson most!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!