Mi készüljön a tonhalkonzervből?

A tonhal jellegzetessége, hogy sokan szeretik, mert nagyon finom, így könnyen elfogy egy-egy étkezés alkalmával. De milyet vegyünk, mit készítsünk belőle? Sárdi Dani tippjei következnek.

Tonhalkonzerv mindig legyen otthon. Ha nincsen, nem tudunk tonhalkrémet, - salátát, tonhalas spagettit vagy tonhalas rakott patiszont készíteni. Nagyon finom és egészséges halfajta, de a jelenlegi előrejelzések szerint sajnos már nem sokáig élvezhetjük, hiszen a kihalás szélére sodorhatja a túlhalászás. Szóval igyekezzünk, és tegyünk félre pár tonhalkonzervet az unokáinknak.

Tonhalkonzervből készült receptek itt >>

Amikor vásároljuk, arra figyeljünk, hogy sokfélét árulnak belőle. Mindenképpen azt javaslom, hogy vegyük az olajosat még akkor is, ha a saját levében eltett állítólag egészségesebb (az olívaolajos jobb, finomabb mint a sima olajos).

Tonhalkrém ahány ház, annyi szokás

Kell hozzá: tonhalkonzerv, 20 %-os tejföl, mustár, só, bors, citrom, vöröshagyma. Esetleg: majonéz, kapribogyó, petrezselyem, kukorica.

Elkészítés:

  • Vegyük a konzervet és ne öntsük le a levét, hanem ahogy van, zuttyantsuk be egy keverőtálba. Keverjük össze 1 evőkanál 20%-os tejföllel, egy kis mustárral, sóval, borssal, kevés citrommal és egy fél, apróra vágott vöröshagymával.
  • Ez az alap, ezt lehet még fokozni egy kis majonézzel (ehhez viszont érdemes a halolajat használni), lehet bele tenni kapribogyót, petrezselymet. Szaporíthatjuk továbbá kukoricával.
  • Kínálhatjuk pirítóssal, de salátára is tehetjük dresszing gyanánt, ez esetben célszerűbb, ha kicsit olajosabb, karakteresebb. Fejenként érdemes legalább fél konzervet számítani, mert nagyon finom és csak vita lesz a vége, ha túl keveset készítünk belőle.

Tonhalkonzervből készült receptek itt >>

{ CKÉP = 93579, 4 }
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!