Spagetti tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal recept

Spagetti tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal
Spagetti tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezennel közkincsé teszem az egyik "aduász" receptemet. Nincs olyan elhúzódó napi program, késői hazaérés, megkésve elkezdett főzőcskézés, amelyben cserben hagyott volna.
Nálam mindig van tartalékolva tonhaltörzs (olajban, vagy vízben eltett), néhány szem paradicsom, pár zacskó különféle tészta, ahányszor készítem annyi verzió lesz belőle, ráadásul pár perc elkészíteni, a mártást összeállítani gyorsabb, mint ahogy megfő a tészta...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet csak paradicsom, fokhagyma, bazsalikom verziót is készíteni.
Oregánóval, vagy olajbogyóval is lehet ízesíteni.
Ha nem áll rendelkezésre kapribogyó, néhány csepp citromlevet nyomjunk a tonhalra.
A tonhalat el lehet hagyni, vagy helyette csirkemellet beletenni.
A tészta főzővízzel lehet módosítani a mártás sűrűségét, ha sűrűbben szeretnénk, akkor kevesebb, ha hígabban, akkor többet tegyünk bele (a sűrűség függ a mártás összetevőitől is).
Feta sajt helyett lehet parmezán is.

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fetás-kapribogyós-tonhalas tészta, tonhalas spagetti fetával és kapribogyóval

elkészítés

  1. A tészta vizét feltesszük főni kevés olívaolajjal és sóval.
  2. A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pirítjuk.
  3. A felkockázott paradicsomot a hagymára tesszük, és fedő alatt főzzük.
  4. Ha a paradicsom levet eresztett, beletesszük a tonhalat, kapribogyót, és néhány levél felszeletelt bazsalikomot.
  5. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük úgy, hogy 1 merőkanálnyi főzővizet félreteszünk.
  6. A félretett főzővizet a mártáshoz keverjük, összeforraljuk.
  7. Tálalás után szórjuk meg fetával és tört borssal.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 180
elküldve: 5
receptkönyben: 133
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (4)

Nono151
Nono151cs, 2012-05-03 14:59

Nagyon nagyon finom:) Ma is ezt készítem könnyű vacsoraként.

Receptműves
Receptművescs, 2012-05-03 23:19

Örülök, hogy ízlik :-) Nálunk is ez volt ma, csak most kapribogyó nélkül :-)

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
442