Mi kerüljön a Mikulás zsákba?

Már csak pár nap, és itt a Mikulás! Lehetünk akárhány évesek, a jóságos fehér szakállúból sosem növünk ki.

Habár pár éve már nem igazán tisztítgatom a csizmácskáimat, amiket majd az ablakba teszek, de ettől még szakadatlanul várom az ajándékokat. Nem tudom, idén mivel lep meg, de adnék neki egy jó tanácsot, hogy mit hozzon az olyan jó gyerekeknek, mint én.

Készítsünk bonbont házilag

Természetesen vehetünk is, ha nincs kedvünk otthon bíbelődni az elkészítésével, de ebben az esetben igyekezzünk mellőzni a silány minőségű változatokat, és minimum 60-70% kakaótartalmú csokoládét válasszunk! Ha mégis szívesen nekiállnánk az elkészítésüknek, mutatunk pár remek példát.

Gondoljunk a vitaminra!

Mindenképp tegyünk apró gyümölcsöket is a zsákba. A hagyományos mikulás csomag egyik fontos szereplője a mandarin, hiszen apró, így picike cipőbe is belefér, és a többi citrusféléhez hasonlóan magas a C-vitamin tartalma, ami igen csak jól jön télvíz idején. Héját a radiátorra téve pedig illatossá tehetjük az egész lakást. Természetesen bármilyen gyümölcsöt használhatunk, ami belefér a zacskóba/csizmába/zokniba, sőt, aszalt gyümölcsökkel is próbálkozhatunk, igen egészséges választás az is. A megszokás nagy úr, így én idén is mandarint tettem a zsákba, de egy kicsit megvariáltam: narancsba sokszor dugdosunk szegfűszeget, mandarinba kevésbé, mivel kevesebb ideig áll el, de egy pár napig biztosan csodásan illatozik majd a szobánkban.

Mit tartogat a Mikulás zsák?

Jöjjenek a csonthéjasok

Általában dió és földimogyoró is kerül a Mikulás puttonyába, így a csizmákba is: használjuk a natúr, feldolgozatlan változatot, ne pedig a chilibe és egyéb fűszerekbe mártott sós ropogtatnivalókat. Szervezetünk számára igen fontosak ezek a csonthéjasok, mert omega-3 zsírsavakban, B-vitaminban, folsavban, kalciumban, foszforban gazdagok, sőt a mogyoró még E- ,B- és D-vitaminban is bővelkedik, de megtalálható benne az értékes réz, cink, magnézium és szelén is.

Ezeket tehetjük müzlibe és apró kekszekbe is, de legjobb magában fogyasztani. Mielőtt a zsákba raknánk, érdemes előtte külön becsomagolni fóliába vagy apró dobozkákba. Innen válogathattok!

Ne feledkezzünk meg a +1 meglepiről

Én készítettem egy apró dió dobozkát, amiben egy pár fülbevalót rejtettem el. Elkészítése igen egyszerű, törjük meg a diót – lehetőség szerint úgy, hogy pontosan két felet kapjunk -, szedjük ki belőle a dióbelet, majd fújjuk le a héjat kívül-belül tetszés szerint, például arany vagy ezüst spray-vel. Hagyjuk száradni, rejtsük el benne a meglepetést, és végül kössük át szalaggal.

Dióban a meglepetés

Láthatjuk, hogy mindig van új a nap alatt ajándékfronton, legyünk kreatívak, szakítsunk a berögzült hagyományokkal, és lepjük meg a családot és a barátokat!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.