Meseutazás Csokiországba

Ki ne álmodozott volna már egy csokigyári látogatásról? Vagy hogy megtervezze a saját csokiját? Jó hírünk van: elviszünk titeket egy igazi csokigyárba, és még csokit is tervezhettek!

Csoki rendelésre!

A csokit mindannyian szeretjük. Ízlés és pénztárca kérdése, hogy melyik márkáért és milyen ízesítésűért nyúlunk a boltban. Ha unjuk a szokásos kínálatot vagy csak egy különleges ajándékot szeretnénk adni valakinek karácsonyra, akkor van egy tippünk: próbáljátok ki a chocoMe-t! Mert milyen is a tökéletes csokoládé? Ét, tej vagy fehér? Kávés vagy likőrös, esetleg mogyorós? Minden csokifanatikusnak más. A tökéletes csokihoz vezető utat azonban könnyebb megtalálni, mint gondolnánk. Nincs másra szükség, mint pár kattintásra: a chocoMe manufaktúra oldalán ha kiválasztottuk a kedvenc csokinkat és azt, hogy milyen ízesítőket szeretnénk bele, csak le kell adnunk a rendelésünket. A chocoMe pedig elkészítí számunkra minden ínyenc legjobb ajándékát a kiváló alapanyagokból álló kézműves prémium csokoládét.

Gábor és a csokigyár

És hogyan született meg a cég? Először is szükség van egy vállalkozó szellemű tulajdonosra. Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, közel egyévnyi munkakeresés után úgy döntött, hogy önálló vállalkozásba kezd. Egészen Belgiumig ment, hogy megfelelő mestert találjon, és miután kitanulta a csokoládékészítés csínját-bínját, hazajött, és megalapította a chocoMe manufaktúrát. A közel hat hónapnyi munka és tervezés után végül 2010 júniusában megindult a chocoMe honlapja is készen arra, hogy a vállalkozó kedvű csokifanatikusok leadják a rendelést saját tervezésű csokijaikra.

Így készül a legjobb csoki

A recept egyszerű: a chocoMe honlapjáról a lelkes vásárló kiválaszthatja az alapot a 65%-os ét-, a 39%-os tej- vagy a fehércsokoládét. Utána jöhet az ízesítés az oldalon található 80 alapanyag közül bármelyik választható a saját tervezésű csokiba. Egyéni ízléstől függően kerülhet bele egzotikus fűszer, liofilizált vagyis fagyasztva szárított gyümölcs, különböző magvak vagy ötletes dekorációk még akár ehető aranypehely is. A rendelés után a manufaktúrában minden táblát egyenként készítenek el. A csokit egy gépben megolvasztják, és melegen tartják addig, amíg a keverőbe nem teszik a sűrű masszát. Innen a különleges műanyagból készült, a chocoMe számára tervezett, logóval ellátott öntőformákba kerülnek, majd szorgos kezek beleteszik az összes ízesítőt és díszt. Végül kétórás hűtési fázis következik. Ha a csokik innen is kikerültek, már csak a csomagolás marad hátra gondosan ügyelve arra, hogy a műremeknek beillő édességek nehogy összetörjenek szállítás közben.(x)

{ GALÉRIA = title:Csokik%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s%20-%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 }

Aki kedvet kapott a saját csoki tervezésére, ne habozzon: itt bármikor megteheti!

A chocoMe honlapja >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek