Ments meg a fokhagyma „illatától"!

Fokhagymakrémleves 6.

A már meglévő,fokhagymával kapcsolatos tippjeinkhezmég gyűjtöttünk néhányat. Hátha segítségükkel az „illatától” idegenkedők is megkedvelik ezt az értékes fűszernövényt.NoSalty-praktikák - néhány tanács a fokhagyma illatának csökkentésére:

  • - a meleg tej: semlegesíti a fokhagyma illatát, - a régi görögök kecsketejet használtak
  • - a méz megköti a fokhagymaaroma egy részét
  • - a vörös, fanyar savtartalmú bor megtisztítja a szájüreget – ezt Spanyolországban és Franciaországban előszeretettel alkalmazzák
  • - csökkenti a kellemetlen illatot, ha elrágunk 1-2 szem borókabogyót vagy pörkölt kávét, esetleg mentalevelet.
Fokhagymás kalácskák

NoSalty-tipp:

  • - a sülteket, csak röviddel a sütés befejezése előtt fűszerezzük zúzott fokhagymával, mert így intenzívebb az íze, és nem ég meg sütés közben
  • - a húsokat egy-két nappal az elkészítés előtt már megspékelhetjük fokhagymával, így jobban érvényesül az íze
  • - a hús sütésénél a fokhagymával jól harmonizál a jonatán alma, és az alma fellazítja sütés közben a rostokat, így ízletesebb a hús és nem szárad ki (használhatunk körtét és őszibarackot is, de számolnunk kell a gyümölcsök édes ízével)
  • - forró olajban könnyen megég a fokhagyma és kellemetlen, keserű ízű lesz.

Még több fokhagymás étel itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.