Ments meg a fokhagyma „illatától"!

Fokhagymakrémleves 6.

A már meglévő,fokhagymával kapcsolatos tippjeinkhezmég gyűjtöttünk néhányat. Hátha segítségükkel az „illatától” idegenkedők is megkedvelik ezt az értékes fűszernövényt.NoSalty-praktikák - néhány tanács a fokhagyma illatának csökkentésére:

  • - a meleg tej: semlegesíti a fokhagyma illatát, - a régi görögök kecsketejet használtak
  • - a méz megköti a fokhagymaaroma egy részét
  • - a vörös, fanyar savtartalmú bor megtisztítja a szájüreget – ezt Spanyolországban és Franciaországban előszeretettel alkalmazzák
  • - csökkenti a kellemetlen illatot, ha elrágunk 1-2 szem borókabogyót vagy pörkölt kávét, esetleg mentalevelet.
Fokhagymás kalácskák

NoSalty-tipp:

  • - a sülteket, csak röviddel a sütés befejezése előtt fűszerezzük zúzott fokhagymával, mert így intenzívebb az íze, és nem ég meg sütés közben
  • - a húsokat egy-két nappal az elkészítés előtt már megspékelhetjük fokhagymával, így jobban érvényesül az íze
  • - a hús sütésénél a fokhagymával jól harmonizál a jonatán alma, és az alma fellazítja sütés közben a rostokat, így ízletesebb a hús és nem szárad ki (használhatunk körtét és őszibarackot is, de számolnunk kell a gyümölcsök édes ízével)
  • - forró olajban könnyen megég a fokhagyma és kellemetlen, keserű ízű lesz.

Még több fokhagymás étel itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk