Ments meg a fokhagyma „illatától"!

Fokhagymakrémleves 6.

A már meglévő,fokhagymával kapcsolatos tippjeinkhezmég gyűjtöttünk néhányat. Hátha segítségükkel az „illatától” idegenkedők is megkedvelik ezt az értékes fűszernövényt.NoSalty-praktikák - néhány tanács a fokhagyma illatának csökkentésére:

  • - a meleg tej: semlegesíti a fokhagyma illatát, - a régi görögök kecsketejet használtak
  • - a méz megköti a fokhagymaaroma egy részét
  • - a vörös, fanyar savtartalmú bor megtisztítja a szájüreget – ezt Spanyolországban és Franciaországban előszeretettel alkalmazzák
  • - csökkenti a kellemetlen illatot, ha elrágunk 1-2 szem borókabogyót vagy pörkölt kávét, esetleg mentalevelet.
Fokhagymás kalácskák

NoSalty-tipp:

  • - a sülteket, csak röviddel a sütés befejezése előtt fűszerezzük zúzott fokhagymával, mert így intenzívebb az íze, és nem ég meg sütés közben
  • - a húsokat egy-két nappal az elkészítés előtt már megspékelhetjük fokhagymával, így jobban érvényesül az íze
  • - a hús sütésénél a fokhagymával jól harmonizál a jonatán alma, és az alma fellazítja sütés közben a rostokat, így ízletesebb a hús és nem szárad ki (használhatunk körtét és őszibarackot is, de számolnunk kell a gyümölcsök édes ízével)
  • - forró olajban könnyen megég a fokhagyma és kellemetlen, keserű ízű lesz.

Még több fokhagymás étel itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...