Ments meg a fokhagyma „illatától"!

Fokhagymakrémleves 6.

A már meglévő,fokhagymával kapcsolatos tippjeinkhezmég gyűjtöttünk néhányat. Hátha segítségükkel az „illatától” idegenkedők is megkedvelik ezt az értékes fűszernövényt.NoSalty-praktikák - néhány tanács a fokhagyma illatának csökkentésére:

  • - a meleg tej: semlegesíti a fokhagyma illatát, - a régi görögök kecsketejet használtak
  • - a méz megköti a fokhagymaaroma egy részét
  • - a vörös, fanyar savtartalmú bor megtisztítja a szájüreget – ezt Spanyolországban és Franciaországban előszeretettel alkalmazzák
  • - csökkenti a kellemetlen illatot, ha elrágunk 1-2 szem borókabogyót vagy pörkölt kávét, esetleg mentalevelet.
Fokhagymás kalácskák

NoSalty-tipp:

  • - a sülteket, csak röviddel a sütés befejezése előtt fűszerezzük zúzott fokhagymával, mert így intenzívebb az íze, és nem ég meg sütés közben
  • - a húsokat egy-két nappal az elkészítés előtt már megspékelhetjük fokhagymával, így jobban érvényesül az íze
  • - a hús sütésénél a fokhagymával jól harmonizál a jonatán alma, és az alma fellazítja sütés közben a rostokat, így ízletesebb a hús és nem szárad ki (használhatunk körtét és őszibarackot is, de számolnunk kell a gyümölcsök édes ízével)
  • - forró olajban könnyen megég a fokhagyma és kellemetlen, keserű ízű lesz.

Még több fokhagymás étel itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...