Őrmező után a Hegyvidéket is meghódítja a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató kovászos pékség, a Bake my Day.
Mostantól vadkovászos kenyerekkel, adalékanyagmentes pékárukkal, süteményekkel és egészséges reggelikkel várják a vendégeket a Böszörményi úton.
A Bake my Day csapata már a kovászos kenyér forradalom előtt jelen volt a piacon, méghozzá megváltozott munkaképességű embereket alkalmazva. Szabó Péter tulajdonos öt évvel ezelőtt indított egy olyan vállalkozást, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak.
2018-ban eldöntötte, hogy új üzletágat indít, hiszen a megváltozott munkaképességű emberek esetében sokszor az adott emberhez illő munkát kell keresni, és nem fordítva. EkkorTakács Zoltánnal – aki több, mint 30 éve van jelen a pékszakmában – karöltve indították el hódító útján a Bake my Day pékséget Őrmezőn. Két évvel később, most a második egységüket nyitották meg Hegyvidéken, ahol folytatva a jól bevált receptet, Zoltán felügyeletével megváltozott munkaképességű csapat készíti a jobbnál jobb vadkovászos kenyereket, adalékanyag mentes péksüteményeket, hagyományos pékárukat, cukrászsüteményeket és reggeliket.
Az induló szortimentben megtalálható a kovászos félbarna, a 100 százalékos rozs, a teljes kiőrlésűtönkölykenyér, a baguette-ek, a hagymás valamint a vörösáfonyás kenyér is – ez a kenyérválaszték a későbbiekben pedig bővülni fog. Emellett igazi klasszikusok, mint a kakaós csiga, túrós táska, croissant, szerelmeslevél, és egy rég elfeledett kedvenc, a pacsni is helyet kapnak a pultban, aki pedig meleg reggelit szeretne, leülhet az ízlésesen berendezett, letisztult, skandináv stílusú vendégtérben, és meleg reggeliket, tojásételeket és egyéb könnyű fogásokat választhat az étlapról.
Az üres üvegeket számtalan módon újrahasznosíthatod az otthonodban, de a címkék eltávolítása egy igazi rémálom. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük, hogy még ragacsos nyomuk se maradjon.
Unod már a sima krumplipürét, vagy csak valami újdonságra vágysz? Akkor jó helyen jársz, mert olyan fantörpikusan jól sikerült burgonyarecepteket szedtünk össze neked, amiket egyszerűen imádni fogsz!
Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!