Meglepetések sulikezdés előtt

Nyakunkon az ősz, közeledik az iskolaszezon. Ezért arra gondoltunk, kedveskedjünk a gyerekeknek egy kicsit a nyár utolsó napjaiban.

Már számtalan cikket írtunk arról, hogyan is készíthetünk finom ételeket, vagy teríthetünk meg egy asztalt vidáman a gyerekek számára. Most egybe gyűjtöttünk közülük néhányat, amit bevethetünk újra és újra.

Reggeli

Reméljük, még mindenki emlékszik rá, hogy imádtuk anno a kakaót. Remek reggeli csemege volt ez – nemcsak nekünk gyerekeknek, hanem szüleinknek is. Én jól emlékszem, amikor még kicsik voltunk a nővéremmel, óriási kakaópartikat csaptunk. Reggel bekúsztunk szüleink mellé az ágyba, anya lefutott a konyhába kakaót varázsolni, majd együtt iszogattuk az óriási, felhőszerű dunyhák között.

Mari nagyiéknál is remek program a kakaózás. Ő így ír erről: „Nagy gyakorlatot szereztem a készítésében, és nem véletlenül, mivel már a gyerekeim és később az unokáim is kakaóval kezdték a napot. Gondolom, minden anya és nagymama mestere a reggeli kedvenc gyors előállításának, és ismerős lehet a gyerekek azon speciális képessége is, amelynek köszönhetően pillanatok alatt, szinte egy szuszra ki tudják üríteni a poharat.”

De azért azt ne feledjük, a kakaó nem helyettesíti a reggelit! Kitty összegyűjtött néhány szuper napindító finomságot a picik számára.

Ha kész az étel, dobjuk fel az asztalt egy kis dekorációval. Varázsoljuk ünnepivé! Kit érdekel, hogy egy szürke hétköznapról beszélünk, ezek után már nem lesz számunkra egy átlagos nap.

Ebéd és vacsora

Készítsük el a kedvenc ételeiket, vagy dobjuk fel az aznapi menüt egy kis kreativitással.

Édes Óperencia!

Egy korábbi cikkemben már írtam arról, hogy nézzünk úgy a tányérra, mint egy fehér vászonra! „Játsszunk” az étellel, sőt hagyjuk, hogy a gyerekek is egy kicsit játszanak vele. Hátha megeszik az olyan ételeket is – mint például a zöldségek –, amelyeket azelőtt ki nem állhattak.

Mari erről is tud mesélni!

„Ez nem is keserű" – mondta unokám, és tömte magába a májas kencés falatokat. Amit ő, ugye, állítólag nem szeret. Hogy is van ez a szeretem-nem szeretem-ügy? Innen megtudhatjátok!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek