Meg akarsz gazdagodni? - Egy milliomos szerint ez a szupergyümölcs akadályozhat benne

Egy ausztrál milliomos, ingatlan mogul rájött, mi áll az Y generáció meggazdagodásának útjában. Tim Gurner ellenségnek kiáltotta ki az avokádót. De miért?

"Nem vásároltam avokádókrémet 19 dollárért (5300 forint) és négy kávét, egyenként 4 dollárért (830 forint)" - mesélte Gurner meggazdagodásának egyik okát egy ausztrál tévéműsorban.
A milliomos szerint a fiatalok egyre magasabb életszínvonalon élnek, minden nap drága ételeket szeretnének enni, s utazgatnának a világban. Annak azonban, aki lakást vagy házat akar, minden egyes penny-t félre kell tenni.
A Time azt írja, hogy az Y-generáció az élelmiszerre szánt költségvetésük 44%-át olyan termékekre költik, mint például az avokádó, vagy a gyorséttermi kaják. Az avokádó ára az utóbbi években sokat emelkedett, miután a szupergyümölcs nagy népszerűségnek örvend az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt.
Nem Gurner az avokádó egyetlen ausztrál kritikusa. Tavaly ősszel egy újságíró, Bernard Salt is kritizálta azokat, akik a gyümölcsre költenek. Salt olyan fiatalokat is látott, akik hetente többször egyszerű avokádókrémes, sajtos szendvicset vesznek több mint 6 ezer forintért, ahelyett hogy félretennék az összeget lakásra.

Ezeket olvastad már?

Pazarlás és szegénység

Éhezés a bőség világában - ezt a feszítő ellentétet próbálja oldani az Élelmiszerbank Magyarországon. Megdöbbentőek az adatok, de itt van a segítség, légy részese Te is! (x)

Nosalty
Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek