Maradj fitt télen is!

Mostantól nem lehet több kifogás, hogy miért nem fogyasztunk télen is salátát! Egészségesek, és telítősebbek nyári társaiknál, így megelőzhetők a téli nassolási rohamok!

Semmi esetre sem mondhatjuk el, hogy télen nem igényel külön szervezést, hogy friss zöldségekhez juttassuk a vitaminhiányos, ínséges időkben a szervezetünket. Jobb, ha nem is állunk neki paradicsomos, paprikás, fejessalátás gyönyörűségekről álmodozni – ezeknek nincs itt a szezonja, akármennyire is próbálja az üzletek szépen megvilágított zöldséges standja ezt elhitetni velünk. Nem állítjuk, hogy a téli saláták energiaszegények – bár van közöttük ilyen is –, de ilyenkor egyébként is több energiára van szüksége a testünknek és nekünk is jobban esik egy kiadósabb saláta. Na nem kell nagy zsonglőrködésre gondolni: csicseriborsó, bab, lencse, burgonya, a vékonyabb fogásokért cékla és zeller is kerülhet a tányérokba: persze nem együtt, hanem külön-külön elkészítve, beízesítve.

Top 3: szépülj velünk! >>

{ GALÉRIA = title:Sal%C3%A1t%C3%A1k%20t%C3%A9lre%20is%20-%20ezeket%20szeretni%20fogod!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Jó tudni: a zellert vágjuk nagyon vékony szeletekre, mert a karakteres ízt így élvezhetjük leginkább. A babot, lencsét mindenképpen áztassuk nyolc órán keresztül, hacsak nem konzervet használunk. Céklasaláta főttből vagy sültből is készülhet, ha ez utóbbit választjuk, ne feledjük alaposan becsomagolni alufóliába a gumókat. Ha minden ihletünk cserben hagyott és különben is csak burgonya és hagyma árválkodik a kamrában, akkor elő a jól bevált, ecetes krumplisaláta receptjével!

Olajozott finomságok >>

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek