Maradj fitt télen is!

Mostantól nem lehet több kifogás, hogy miért nem fogyasztunk télen is salátát! Egészségesek, és telítősebbek nyári társaiknál, így megelőzhetők a téli nassolási rohamok!

Semmi esetre sem mondhatjuk el, hogy télen nem igényel külön szervezést, hogy friss zöldségekhez juttassuk a vitaminhiányos, ínséges időkben a szervezetünket. Jobb, ha nem is állunk neki paradicsomos, paprikás, fejessalátás gyönyörűségekről álmodozni – ezeknek nincs itt a szezonja, akármennyire is próbálja az üzletek szépen megvilágított zöldséges standja ezt elhitetni velünk. Nem állítjuk, hogy a téli saláták energiaszegények – bár van közöttük ilyen is –, de ilyenkor egyébként is több energiára van szüksége a testünknek és nekünk is jobban esik egy kiadósabb saláta. Na nem kell nagy zsonglőrködésre gondolni: csicseriborsó, bab, lencse, burgonya, a vékonyabb fogásokért cékla és zeller is kerülhet a tányérokba: persze nem együtt, hanem külön-külön elkészítve, beízesítve.

Top 3: szépülj velünk! >>

{ GALÉRIA = title:Sal%C3%A1t%C3%A1k%20t%C3%A9lre%20is%20-%20ezeket%20szeretni%20fogod!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Jó tudni: a zellert vágjuk nagyon vékony szeletekre, mert a karakteres ízt így élvezhetjük leginkább. A babot, lencsét mindenképpen áztassuk nyolc órán keresztül, hacsak nem konzervet használunk. Céklasaláta főttből vagy sültből is készülhet, ha ez utóbbit választjuk, ne feledjük alaposan becsomagolni alufóliába a gumókat. Ha minden ihletünk cserben hagyott és különben is csak burgonya és hagyma árválkodik a kamrában, akkor elő a jól bevált, ecetes krumplisaláta receptjével!

Olajozott finomságok >>

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 tipp, hogyan használd fel a mandarin héját

A mandarin héjára nem sokan gondolunk úgy, mint újrahasznosítható alapanyag, pedig igazán sokszínű a felhasználása. Ha eddig nálad is a kukában landolt, akkor olvass tovább, és lesd meg, mi mindenre tudod használni a tél egyik kedvencének héját!