Magyar séf a legjobbak között

Lyonban alig egy hét múlva, a legnevesebb szakácsversenyen mérik össze tudásukat a különböző nemzetbeli séfek. Köztük a mi magyar versenyzőnk: Széll Tamás, az Onyx séfje.

Akár a népmesében: a legkisebb fiú elindul megmenteni a királylányt, és elnyerni a fele királyságot. Vagyis majdnem. Széll Tamás a magyar gasztronómia jó hírét igyekszik visszaszerezni a jövő héten Lyonban, a Bocuse d'Or nagy presztízsű főzőversenyén, a fele királyság helyett pedig a lehető legjobb helyezésért száll versenybe. Az alig 30 éves Tamás az Onyx séfje, az első magyar Michelin-csillagos séf. A tavalyi elődöntőn bekerült a közé a 24 séf közé, akik idén január 30-án Lyonban öt és fél órát kapnak majd arra, hogy egy hús- és halmenüvel rukkoljanak elő. Széll Tamás a keddi, Gerbaud-házban rendezett sajtótájékoztatón mesélt arról, hogyan készült a megmérettetésre, illetve mivel kápráztatja el majd a zsűrit.

A sajtótájékoztatón jelen volt többek között Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémiáról, akik a felkészülésben is segítették Tamást. A tréningek november óta tartanak, és annyira komolyan veszik, hogy a korábbi svéd és dán győztest is meghívták az Onyxba, hogy segítsék Tamás felkészülését. Támogatók voltak továbbá a METRO kereskedelmi Kft., a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungexpo. Széll Tamás menüjének tervét a Rubik-kocka inspirálta, de sajnos ezt még nem mutatták be nekünk. Megkóstolhattunk viszont a szakácsversenyhez kapcsolódó gasztronómiai szakkiállítás magyar pavilonjának tervezett menüjéből két fogást, egy újragondolt gulyáslevest és egy tejfölös lángost fokhagymával és kaviárral. Bíró Lajos pedig bizakodik: úgy véli, hogy ha nem is az első három között, de mindenképpen impozáns helyen fog végezni a magyar séf. Drukkoljunk neki jövő héten!

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapja >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek