Magyar séf a legjobbak között

Lyonban alig egy hét múlva, a legnevesebb szakácsversenyen mérik össze tudásukat a különböző nemzetbeli séfek. Köztük a mi magyar versenyzőnk: Széll Tamás, az Onyx séfje.

Akár a népmesében: a legkisebb fiú elindul megmenteni a királylányt, és elnyerni a fele királyságot. Vagyis majdnem. Széll Tamás a magyar gasztronómia jó hírét igyekszik visszaszerezni a jövő héten Lyonban, a Bocuse d'Or nagy presztízsű főzőversenyén, a fele királyság helyett pedig a lehető legjobb helyezésért száll versenybe. Az alig 30 éves Tamás az Onyx séfje, az első magyar Michelin-csillagos séf. A tavalyi elődöntőn bekerült a közé a 24 séf közé, akik idén január 30-án Lyonban öt és fél órát kapnak majd arra, hogy egy hús- és halmenüvel rukkoljanak elő. Széll Tamás a keddi, Gerbaud-házban rendezett sajtótájékoztatón mesélt arról, hogyan készült a megmérettetésre, illetve mivel kápráztatja el majd a zsűrit.

A sajtótájékoztatón jelen volt többek között Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémiáról, akik a felkészülésben is segítették Tamást. A tréningek november óta tartanak, és annyira komolyan veszik, hogy a korábbi svéd és dán győztest is meghívták az Onyxba, hogy segítsék Tamás felkészülését. Támogatók voltak továbbá a METRO kereskedelmi Kft., a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungexpo. Széll Tamás menüjének tervét a Rubik-kocka inspirálta, de sajnos ezt még nem mutatták be nekünk. Megkóstolhattunk viszont a szakácsversenyhez kapcsolódó gasztronómiai szakkiállítás magyar pavilonjának tervezett menüjéből két fogást, egy újragondolt gulyáslevest és egy tejfölös lángost fokhagymával és kaviárral. Bíró Lajos pedig bizakodik: úgy véli, hogy ha nem is az első három között, de mindenképpen impozáns helyen fog végezni a magyar séf. Drukkoljunk neki jövő héten!

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapja >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!