Léni és Csabi édes gombócai

Ma párban dolgoztak a Konyhafőnök Junior kis versenyzői. Csabi és Léni a gyümölcsös gombócok mellé különféle szószokat is tálaltak. Szerintetek ezzel győzték meg a zsűrit?

Léni és Csabi gombócai háromféle ízben

Hozzávalók

A tésztához: 50 dkg főtt burgonya, 25 dkg liszt, só, 1 db tojás, 2 dl tejfölA töltelékhez és az öntetekhez: 20 dkg szeder, 3 ek méz, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg szilva, őrölt fahéj, 10 dkg csokoládéA forgatáshoz: 2 marék mandulapehely, 2 marék pankomorzsa

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyzeteket vágunk belőle.
  • A tölteléket összekeverjük és beletöltjük a tésztába: háromba fahéjas-cukros szilvát, háromba cukros szedret, háromba fahéjas barackot teszünk.
  • Forró lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
  • Közben elkészítjük az önteteket: egy szederöntetet szederből, mézből és citromléből, baracköntetet forrósított baracklekvárból, éscsokiöntetet olvasztott csokiból.
  • Tálalás előtt a szilvás gombócot mandulapehelybe, a barackos gombócot pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  • A különböző gombócokat három külön tálra helyezzük, a csupasz szedres gombócokra szederszószt,a barackos gombócokra baracköntetet,a mandulapelyhes szilvás gombócokra pedig csokiöntetet öntünk.

Tudj meg többet a Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Hozzászólások (1)

Harmónia5

A tolteleknel kimaradt a barack

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

További cikkek