Léni és Csabi édes gombócai

Ma párban dolgoztak a Konyhafőnök Junior kis versenyzői. Csabi és Léni a gyümölcsös gombócok mellé különféle szószokat is tálaltak. Szerintetek ezzel győzték meg a zsűrit?

Léni és Csabi gombócai háromféle ízben

Hozzávalók

A tésztához: 50 dkg főtt burgonya, 25 dkg liszt, só, 1 db tojás, 2 dl tejfölA töltelékhez és az öntetekhez: 20 dkg szeder, 3 ek méz, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg szilva, őrölt fahéj, 10 dkg csokoládéA forgatáshoz: 2 marék mandulapehely, 2 marék pankomorzsa

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyzeteket vágunk belőle.
  • A tölteléket összekeverjük és beletöltjük a tésztába: háromba fahéjas-cukros szilvát, háromba cukros szedret, háromba fahéjas barackot teszünk.
  • Forró lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
  • Közben elkészítjük az önteteket: egy szederöntetet szederből, mézből és citromléből, baracköntetet forrósított baracklekvárból, éscsokiöntetet olvasztott csokiból.
  • Tálalás előtt a szilvás gombócot mandulapehelybe, a barackos gombócot pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  • A különböző gombócokat három külön tálra helyezzük, a csupasz szedres gombócokra szederszószt,a barackos gombócokra baracköntetet,a mandulapelyhes szilvás gombócokra pedig csokiöntetet öntünk.

Tudj meg többet a Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!