Léni és Csabi gombócai háromféle ízben
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/U2/wr/w6WwSRQdviso8yAmOH2jokVhZrcprcf18POSjLVM.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=83237ae08f0d12fd278f27ad171b620f)
Hozzávalók
A tésztához: 50 dkg főtt burgonya, 25 dkg liszt, só, 1 db tojás, 2 dl tejfölA töltelékhez és az öntetekhez: 20 dkg szeder, 3 ek méz, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg szilva, őrölt fahéj, 10 dkg csokoládéA forgatáshoz: 2 marék mandulapehely, 2 marék pankomorzsa
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyzeteket vágunk belőle.
- A tölteléket összekeverjük és beletöltjük a tésztába: háromba fahéjas-cukros szilvát, háromba cukros szedret, háromba fahéjas barackot teszünk.
- Forró lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
- Közben elkészítjük az önteteket: egy szederöntetet szederből, mézből és citromléből, baracköntetet forrósított baracklekvárból, éscsokiöntetet olvasztott csokiból.
- Tálalás előtt a szilvás gombócot mandulapehelybe, a barackos gombócot pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- A különböző gombócokat három külön tálra helyezzük, a csupasz szedres gombócokra szederszószt,a barackos gombócokra baracköntetet,a mandulapelyhes szilvás gombócokra pedig csokiöntetet öntünk.