Nyakunkon a Húsvét, és nincs ünnepi asztal kalács nélkül, úgyhogy villámgyorsan nézzük át, mi kell a tökéletes fonatokhoz!
Tavaly még a péknél vagy a közértben vásároltad az ünnepre szánt kalácsot? Ha most elolvasod cikkünket, akkor biztosan belevágsz a sütésbe, és az idei húsvéti fonott kalács már a Te saját szerzeményed lesz. Az alábbi pár jó tanács betartásával ugyanis egyszerűen és biztosan dolgozhatsz majd. Csapjunk is a lovak közé, és nézzük, mire kell ügyelni készítésénél - haladjunk a munkafolyamatok mentén!
Ezeket olvastad már?
Élesztő futtatása
Dolgozzunk szobahőmérsékletű alapanyagokkal. A tej – amelyben a minden esetben friss élesztőt futtatjuk fel – ne legyen forró, inkább langyos.
Csak annyi élesztőt használjunk, amennyit a recept ír. Ha többet teszünk bele, esetleg túlkel a tésztánk, nem lesz lágy, vajas, csak az élesztő ízét lehet kiérezni belőle.
Nagyi Titka lisztajánló
A Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt pont olyan élesztővel készült tészták elkészítéséhez ajánlott, mint például a kalács. Ez a termék ugyanis prémium minőségű, magas sikértartalommal, és a süteménykészítéshez ideális sütőipari tulajdonságokkal rendelkező búzából készült. A vele tekert fonatok gyönyörűen megkelnek, könnyűek és puhák lesznek. A még levegősebb állag elérése érdekében szitálva add a tésztához.
Erre használd még!
A Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt a kalácssütésen kívül ideális még aranygaluska, fánkok, bukták, péksütemények, lángos és vastag tésztájú pizza készítéséhez.
Ezeket olvastad már?
Vaj hozzáadása
Az ünnepi kalács készüljön jó minőségű márkázott vajjal. Ez adja meg csodálatos ízét, és akkor még a sülés közben, sütőből felszálló illatokról nem is beszéltünk!
Az olvasztott, de már nem meleg vajat ne az elején, csak a dagasztás folyamán adjuk a liszthez, egyenletes adagokban. Eközben látjuk a tészta állagán, hogy esetleg még több vagy kevesebb kell hozzá. Akkor lesz tökéletes a tésztánk, ha már nem ragad a kezünkhöz vagy az edény falához.
Ma sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
A párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
Karaj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.