Legyen könnyebb az életed a konyhában!

A profikat az átlagostól csak néhány apróság választja el. Most mutatunk nektek pár trükköt, hogy még szuperebbek legyetek a konyhában!

Kifutó víz, túlérett banán, túl öreg tojás - nem világrengető problémák, mégis képesek bosszúságot, kisebb sérüléseket okozni - és legtöbbször könnyen megelőzhetőek!

Olvastad már?

Ezt az 5 dolgot csináld idén másképp a konyhában

Összeszedtünk nektek 12 apró trükköt, hogy a kis bakik ne vegyék el a kedveteket a konyhában töltött időtől!

1. Megakadályozhatod, hogy a fövővíz kifusson, ha egy fakanalat teszel a fazékra keresztbe!

2. Mindig túlérik a banán, amit megvettél? Tekerd be a frissentartó fóliával, és többé nem fog előfordulni!

3. Extra friss tojásokkal szeretnél dolgozni, de fogalmad sincs, mennyi idősek a tieid a hűtőben? Tedd őket egyesével egy pohár vízbe! Ha lesüllyed, garantáltan friss, ha a felszínen marad, nem biztos, hogy rossz, de biztos, hogy nem friss!

4. Egy pici héj beleesett a feltört tojásba? Semmi baj! Vizezd be az ujjad végét, és vedd ki úgy! Garantáltan sokkal egyszerűbb így, mint száraz kézzel!

5. A felbontott, mélyhűtőben tartott fagyik hajlamosan kristályossá válni és túlkeményedni. Különösen igaz ez, ha papírdobozban vannak. Ha egy zárható uzsonnás zacskóba teszed, ez többé nem fordul elő!

6. Tökéletes tortaszeleteket szeretnél vágni? Tarts a késed pár másodpercig forró víz alá!

7. Kevés a hely a konyhapultodon? Húzz ki egy fiókot, és tegyél rá egy méretes vágódeszkát. Ne pakolj rá nehéz súlyt, de ha nagy a sietség, sokat dob a helyzeten egy extra felület!

8. Szereted a Tic-Tacot? Ne dobd ki a dobozokat! Mosd át jól, és tökéletes fűszertartókat kapsz!

9. Puhább élelmiszereket - sajtok, bizonyos felvágottak - tökéletesen és egyenesen lehet szeletelni, ha fogselyemmel esel neki!

10. Imádod a tócsnit, de nincs kedved olajban sütni? Használd a waffelkészítőt vagy a toast grillezőt - meglátod, többé nem sütöd olajban!

11. Feldobnád a reggelidet? Használj jópofa sütikiszúró formákat a tükörtojás elkészítéséhez! Szív, csillag, vagy nyuszi - induljon vidáman a nap!

12. Locsolj pár csepp citromot a felvágott avokádóra, így nem fog megbarnulni!

Olvastad már?

25 tipp a legpraktikusabb konyhádért!

(via firstwefeast)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?