Legyen könnyebb az életed a konyhában!

A profikat az átlagostól csak néhány apróság választja el. Most mutatunk nektek pár trükköt, hogy még szuperebbek legyetek a konyhában!

Kifutó víz, túlérett banán, túl öreg tojás - nem világrengető problémák, mégis képesek bosszúságot, kisebb sérüléseket okozni - és legtöbbször könnyen megelőzhetőek!

Olvastad már?

Ezt az 5 dolgot csináld idén másképp a konyhában

Összeszedtünk nektek 12 apró trükköt, hogy a kis bakik ne vegyék el a kedveteket a konyhában töltött időtől!

1. Megakadályozhatod, hogy a fövővíz kifusson, ha egy fakanalat teszel a fazékra keresztbe!

2. Mindig túlérik a banán, amit megvettél? Tekerd be a frissentartó fóliával, és többé nem fog előfordulni!

3. Extra friss tojásokkal szeretnél dolgozni, de fogalmad sincs, mennyi idősek a tieid a hűtőben? Tedd őket egyesével egy pohár vízbe! Ha lesüllyed, garantáltan friss, ha a felszínen marad, nem biztos, hogy rossz, de biztos, hogy nem friss!

4. Egy pici héj beleesett a feltört tojásba? Semmi baj! Vizezd be az ujjad végét, és vedd ki úgy! Garantáltan sokkal egyszerűbb így, mint száraz kézzel!

5. A felbontott, mélyhűtőben tartott fagyik hajlamosan kristályossá válni és túlkeményedni. Különösen igaz ez, ha papírdobozban vannak. Ha egy zárható uzsonnás zacskóba teszed, ez többé nem fordul elő!

6. Tökéletes tortaszeleteket szeretnél vágni? Tarts a késed pár másodpercig forró víz alá!

7. Kevés a hely a konyhapultodon? Húzz ki egy fiókot, és tegyél rá egy méretes vágódeszkát. Ne pakolj rá nehéz súlyt, de ha nagy a sietség, sokat dob a helyzeten egy extra felület!

8. Szereted a Tic-Tacot? Ne dobd ki a dobozokat! Mosd át jól, és tökéletes fűszertartókat kapsz!

9. Puhább élelmiszereket - sajtok, bizonyos felvágottak - tökéletesen és egyenesen lehet szeletelni, ha fogselyemmel esel neki!

10. Imádod a tócsnit, de nincs kedved olajban sütni? Használd a waffelkészítőt vagy a toast grillezőt - meglátod, többé nem sütöd olajban!

11. Feldobnád a reggelidet? Használj jópofa sütikiszúró formákat a tükörtojás elkészítéséhez! Szív, csillag, vagy nyuszi - induljon vidáman a nap!

12. Locsolj pár csepp citromot a felvágott avokádóra, így nem fog megbarnulni!

Olvastad már?

25 tipp a legpraktikusabb konyhádért!

(via firstwefeast)

Címlapról ajánljuk

További cikkek