Legyen fejedelmi az ünnepi menüd a Downton Abbey karácsonyi szakácskönyvével

Tovább bővül a Downton Abbey szakácskönyveinek sorozata egy kimondottan a karácsonyra és a karácsonyi menüre fókuszáló receptgyűjteménnyel.

Szomorú volt a karácsony a Downton Abbey rajongóinak 2015-ben, ugyanis ekkor mutatták be a sorozat záró epizódját. A finálé azonban nem jelentette azt, hogy teljesen véget ért volna a széria története. 2019 szeptemberében jelent meg a hivatalos Downton Abbey szakácskönyv, a The Official Downton Abbey Cookbook amely több mint 100 receptet dolgoz fel a Crawley háztartás konyaművészetéből, így a nézők szó szerint belekóstolhatnak a korabeli angol miliőbe.

Ezt követte aztán a tökéletes ötórai teázás útmutatója, a The Official Downton Abbey Afternoon Tea Cookbook és a The Official Downton Abbey Cocktail Book. Most pedig a Downton Abbey relikviák sora egy kimondottan karácsonyi receptgyűjteménnyel bővül, amit 31 dollárért már elő is lehet rendelni az Amazonon. A könyv október 27-én jelenik meg.

Fényűző karácsonyi fogásokban nem lesz hiány, ráadásul számos recept valódi, régi szakácskönyvekből származik. Az ünnepi menüsort kezdheted például egy fácánlevessel, aztán jöhet a tipikus angol Yorkshire pite, a vacsora lezárásaként pedig fügepudingot szolgálhatsz fel a családodnak és a vendégeidnek.

A The Official Downton Abbey Christmas Cookbook a receptek mellett háttérinformációkat is tartalmaz az egyes fogásokról, és hogy azok miként kapcsolódnak a Downton Abbey világához. A különböző angol ünnepi tradíciókról is számos érdekességet elmesél a könyv, valamint a sorozat emlékezetes pillanatai és a szereplők ikonikus idézetei is megelevenednek a lapjain.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Downton Abbey

Via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek