Légy te a sütikirály!

Senki nem születik úgy, hogy csak úgy zsigerből össze tudjon dobni egy tortát, vagy mutatósabb süteményt. Egy kis trükkel azonban a legegyszerűbb sütiből is csodás újdonságot varázsolhatunk!

{ GALÉRIA = title:Narancsos%20brownie%20citrusos%20mascarponekr%C3%A9mmel%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 }

Természetesen olyan is van, hogy valaki nagyon is ért a sütikhez, de idő vagy kedv hiányában semmi extrával nem tud előrukkolni – pedig a vendégség vagy összejövetel vészesen közeleg. Ilyenkor jön jól egy olyan trükkös kis segítő a konyhában, mint a Lékué Decomat dekorációs készlete, amelynek segítségével bárki sztárcukrásszá válhat pillanatok alatt. Az átlátszó szilikonlap, sablondíszek és a Decopen dekorációs eszközt tartalmazó szett segítségével nincs más dolgunk, csak ízlésünknek megfelelő csokit melegíteni, beletölteni a szerkezetbe, a sablonra tetszőleges csokiformákat rajzolni, majd hűtőben pár óra alatt megszilárdítani. A kapott formákkal innentől kezdve dekorálhatunk bármit, ami a sütőnkből kikerül! A legegyszerűbb, kezdők által is könnyen elkészíthető muffin vagy cupcake is különleges lesz, de ideális pohárkrémekhez, pudingokhoz, fagyikhoz, és egy profi torta látványát is nagyon megdobják ezek a kis csokidíszek. Próbáld ki, és meglátod, mától te leszel a sütikirály!

Narancsos brownie citrusos mascarponekrémmel

Hozzávalók

A tésztához:

  • 150 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 160 g vaj
  • 330 g cukor
  • fél rúd vanília
  • 120 g liszt
  • 45 g kakaópor
  • 3 tojás
  • fél narancs leve és héja

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 1 ek. narancsvirágvíz
  • fél narancs leve és héja

A díszítéshez:

  • 50 g étcsokoládé
  • 3 ek. vaj
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. tejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát és a kakaót.
  3. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját.
  4. Szilikonos formába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a narancsvirágvízzel, belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a héját.
  6. A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk. Belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha az összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük.
  7. Beletesszük a csokit az adagolóba, és a sablonok alapján megrajzoljuk a kívánt formát. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  8. A brownie-t felkockázzuk, a tetejére kanalazzuk a krémet, és ráültetjük a díszt.

A receptet itt tudod elmenteni >>

A Decomat – dekorációs készletről még több infót a NoSalty webshopon találsz >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...