A legjobb lecsó

Túl vagyunk az első megmérettetésen, szombaton Esztáron jártunk és megkóstoltuk a lecsók legjavát, amit a versenyzők saját, jól bevált receptjeik alapján készítettek el.

Szombat reggel ízHuszárral és Livivel útra keltünk és meg sem álltunk a II. Esztári Lecsófesztiválig. Azért az nem a szomszédban van ám! Debrecenig is eltart az út akár három órát is Lipóciából, Budapest XIII. kerületéből. Onnan pedig még egy kicsit tovább kell autózni szépen, toronyiránt. Odaérve már volt is helye az ebédnek, de tudtuk, pánikra semmi ok. Ha mást nem, lecsót biztosan kapunk. Az nekünk pedig éppen elég. És hogy miért mentünk lecsóért pont oda? Annak igen egyszerű oka van. A Prímagáz receptversenyének első helyszínéül Esztárt választotta, hogy megmérettesse hazánk lecsóit. Mi pedig zsűriztünk.

Minden világos, semmi keveredés-kavarodás

A falu főutcáján akkor már hömpölygő tömeg vonult, jobbról-balról árusok kínálták portékáikat, kicsit messzebb a színpadról pedig csak úgy szállt a faforgács. Akkor éppen a favágók mutatták be tudományukat, mielőtt átadták volna a helyszínt a többi fellépőnek. Rajtuk kívül mindenki más tánccal és zenével igyekezett szórakoztatni a közönséget, de bevallom, nekem ez a rendhagyó előadás is tetszett. Igazi fesztiválhangulat volt, pont olyan, mint amilyennek ilyenkor lennie kell. Ennek ellenére nem volt nehéz megtalálni a Prímagáz sátrát sem abban nagy forgatagban. Olyan jó illatok terjengtek abból az irányból, hogy elég volt csupán az orrunkra bízni magunkat.

Pont amilyennek lennie kell, vásárfia nélkül nem marad senki

A versenyzők az utolsó kavarásokkal voltak elfoglalva, igaz, akadt olyan is, aki ekkor már vidáman poharazgatott a csapat többi tagjával, és a fedő már rég rákerült a lábasra, azzal a lecsó készen is volt, már csak a bírákra várt.

Ekkor még nem sejtették, hogy mi lesz a vége

A hangulat egyre csak fokozódott, úgy éreztük, épp ideje van a zsűrizésnek. Még tettünk egy utolsó kört, megnéztük, ki miben főzött. Ebben is pont annyira voltak eltérőek, mint ízekben. Bogrács, cserépedény, lábas. Mindenki a magáéra esküdött, és ez így volt jó.

A zsűrit elnézve, ők pedig már igen

A verseny szoros volt, de abban mindenki egyetértett, hogy rossz lecsót nem kóstoltunk. Hamar megszületett a győztes. A legtöbb pontot Gy.Zsuzsi szakácsunk tojásos lecsója virslivel kapta, és ezzel övé lett Esztár legjobb lecsója, vagyis a Prímagáz receptverseny győztesének járó első helyezés.

És tényleg, Gy.Zsuzsi a győztes!

Szívből gratulálunk!

A receptet itt tölthetitek le >>>

A következő állomás Szeged lesz, a Tiszai Halfesztivál, ahol halételeket versenyeztetünk. Aki teheti, az látogasson el szombaton, szeptember 7-én a Tisza partjára, mert garantáltan jó élményekben lesz része.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.