Így alakítsunk ki stílusos és okos tanulószobát az iskolakezdésre

A házifeladatok elkészítése nemcsak a gyerekek számára stresszes, hanem az egész családnak. Tegyünk meg mindent a harmónia érdekében.

Bár a házi feladat az élet velejárója, a mindennapi káosznak nem kell annak lennie. Egy, a picik számára kialakított dolgozósarok minimalizálja a zavaró tényezőket, így a gyerekek csendes, felügyelt helyen tanulhatnak. Akkor sincs probléma, ha a kicsiből egycsapásra nagy lesz – a dolgozósarok már kész, csak személyre kell majd szabnunk.

fotó: Unsplash/Slava Keyzman

Dolgos kezek

Az elvégzendő feladatok és a szórakozás egy helyen: egy alkotásra és tanulásra kialakított rész, nemcsak lefoglalja a gyerekeket, hanem segíti is őket testi és szellemi fejlődésükben. Egy személyre szabott munkaállomás rengeteg lehetőséget kínál a kreatív lurkóknak, az elkészült műveket pedig a falra is ki lehet aggatni, hogy mindenki csodájára járhasson, aki az otthonunkba látogat.

Számítógép labor

Mire gyermeked középiskolás lesz – sőt, akár már általánosiskolásban is szükséges – a számítógép valószínűleg elengedhetetlen lesz a tanuláshoz. Az viszont nem feltétlenül biztonságos vagy praktikus, ha a kicsik számára saját számítógépet vásárolunk. Egy családi számítógépes labor mindenki számára biztosítja a számítógép-hozzáférést, miközben lehetővé teszi a használat közbeni szülői felügyeletet is.

Tanuló-zug

Kevés otthonban létező fogalom a kihasználatlan tér. Egy aprócska asztal segítségével akár a legeldugottabb zugban is kialakíthatunk egy munkaállomást. A gyerekek számára minél színesebb kiegészítőket válasszunk, de maradjunk a letisztult stílusnál, hogy semmi ne vonja el a kicsik figyelmét a tanulásról.

Kreatív kuckó

Egy kreatív szobában esély sincs arra, hogy a játékos tanulás során ne ragadjanak meg a picik fejében a fontos információk. Amikor a házi feladat elkészült, a Scrabble-tábla, a sakkfigurák és a művészkedéshez szükséges eszközök lehetővé teszik, hogy a gyerekek észrevétlenül, szórakozás közben tanuljanak tovább.

Családi-csomag

Az egész család számára kialakított dolgozószoba akkor tökéletes, ha mindenkinek elegendő hely és kényelem van benne a munkához. Így lehet a munkaidő és a tanulás közösen eltöltött idő. Ráadásul a szülők is helyben vannak, ha segítségre vagy bátorításra van szükség.

Padlásszoba

Sok kertesházban üresen áll a padlás, vagy csak a limlomok tárolására használják, pedig akár a nyugalom szigetét is kialakíthatjuk belőle, ha van rá pénzünk és energiánk. A padlásszobában nyugodtan lehet dolgozni, tanulni és házifeladatot írni – a nagyobb gyerekek számára például tökéletes, akik már jobban szeretnek egyedül lenni, a szobáikba bezárkózva.

Guruló kreatív kocsi

Egyszerűbben mozdítható és kreatívabb megoldás, mintha egy fiókba süllyesztenénk be az írószereket. Egy gurulós tárolókocsival folyamatosan kéznél tarthatunk mindent, amire egy gyereknek szüksége van a tanuláshoz. Így, ha éppen a konyhában kezdődik meg a tanulás, nem kell egyenként kicipelni a tollakat, füzeteket és papírokat.

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

További cikkek