Kreatív ajándékcsomagolások

A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.

Ferrero Rocher praliné csomagolással díszített ajándékdoboz
De arra legalább nem feltétlenül kell sokat költeni. Egy-két otthon található dísszel és papírral, a csokoládé megmaradt borításával, na meg sok kreatív ötlettel szuper csomagolásokat varázsolhatunk!

Ami fontos

  • tartsuk szem előtt, hogy ki is kapja az ajándékot
  • találjuk ki, hogy milyen stílusú legyen a csomagolás - persze célszerű ha passzol magához az ajándékhoz is
  • ne vigyük túlzásba (nem kell mindenfélét ráaggatni, ami a kezünk ügyébe kerül)
  • 3-4 színnél ne használjunk többet egy adott csomagoláson

Stílus

Lehet klasszikus, hagyományos, rusztikus, vidám, bármelyiket is választjuk, mindenképp tartsuk magunkat ahhoz!
Ha sima olcsó háztartási csomagolót vagy akár újságpapírt használunk, válasszunk hozzá spárgát vagy raffiát. Megbolondíthatjuk egy szál rozmaringággal, fenyővel vagy fagyönggyel. Sőt még csokipapírokkal is! A Raffaello praliné megmaradt papírcsomagolásaiból összehajtogatva csodás díszeket készíthetünk, ha szép sorjában, a negyedekbe hajtogatott papírokat felragasztjuk az ajándékra. Mutatjuk!
Ferrero Rocher praliné csomagolással díszített ajándékdoboz
A klasszikus stílushoz válasszunk egy szép papírt és hozzá passzoló selyem-, bársony- vagy organzaszalagot. A csomagolás színeiben legyen visszafogott, de nem baj, ha belecsempészünk egy kis ünnepi csillogást. A sima fehér papír például szépen kiegészíti ezeket a csomagolásokat.
Egy előző cikkünkben már bemutattuk a praliné papírjaiból készült virágot, amit most az ajándékdobozra tettünk díszként úgy, hogy a közepébe belevarrtunk egy-egy csillogó gyöngyöt, ami szintén ajándékul szolgál majd.
{ GALÉRIA = nid:199989 }

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek