Kreatív ajándékcsomagolások

A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.

Ferrero Rocher praliné csomagolással díszített ajándékdoboz
De arra legalább nem feltétlenül kell sokat költeni. Egy-két otthon található dísszel és papírral, a csokoládé megmaradt borításával, na meg sok kreatív ötlettel szuper csomagolásokat varázsolhatunk!

Ami fontos

  • tartsuk szem előtt, hogy ki is kapja az ajándékot
  • találjuk ki, hogy milyen stílusú legyen a csomagolás - persze célszerű ha passzol magához az ajándékhoz is
  • ne vigyük túlzásba (nem kell mindenfélét ráaggatni, ami a kezünk ügyébe kerül)
  • 3-4 színnél ne használjunk többet egy adott csomagoláson

Stílus

Lehet klasszikus, hagyományos, rusztikus, vidám, bármelyiket is választjuk, mindenképp tartsuk magunkat ahhoz!
Ha sima olcsó háztartási csomagolót vagy akár újságpapírt használunk, válasszunk hozzá spárgát vagy raffiát. Megbolondíthatjuk egy szál rozmaringággal, fenyővel vagy fagyönggyel. Sőt még csokipapírokkal is! A Raffaello praliné megmaradt papírcsomagolásaiból összehajtogatva csodás díszeket készíthetünk, ha szép sorjában, a negyedekbe hajtogatott papírokat felragasztjuk az ajándékra. Mutatjuk!
Ferrero Rocher praliné csomagolással díszített ajándékdoboz
A klasszikus stílushoz válasszunk egy szép papírt és hozzá passzoló selyem-, bársony- vagy organzaszalagot. A csomagolás színeiben legyen visszafogott, de nem baj, ha belecsempészünk egy kis ünnepi csillogást. A sima fehér papír például szépen kiegészíti ezeket a csomagolásokat.
Egy előző cikkünkben már bemutattuk a praliné papírjaiból készült virágot, amit most az ajándékdobozra tettünk díszként úgy, hogy a közepébe belevarrtunk egy-egy csillogó gyöngyöt, ami szintén ajándékul szolgál majd.
{ GALÉRIA = nid:199989 }

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.