Közösségi főzés a Szimpla Kertben

Újra közösségi ebédfőzés a Szimplában! Az ebéd ára nincs előre megszabva, és ezúttal Szatmári Feri, a főzelékes néven ismert blogger főz majd a Szimpla üstjénél!

Egyél egy finomat és támogasd a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet!

2014. február 23-án a Szimpla Vásárnap (őstermelői piac) közösségi főzésén a házigazda a Magyar Élelmiszerbank Egyesület lesz. A csapat Szatmári Feri – ismertebb nevén Feri, a főzelékes – gasztrobloggerrel együtt fogja megfőzni az ínycsiklandozó vasárnapi ebédet. Az odalátogatók két olyan különleges, de mégis egyszerű fogás közül választhatnak majd, mint a parajos-csirkés csicseriborsó főzelék illetve a narancsos-édesköményes lencsefőzelék.Az ebédnek nincs szabott ára, mindenki annyit ad érte, amennyivel az egyesületet támogatni szeretné. Mivel az egyesület nem veszi, hanem „menti” az ételt, minden egyes befolyt forint fejében harmincszoros értékű élelmiszersegélyt tudnak eljuttatni a rászorulóknak.

Párszor már nekem is volt szerencsém ellátogatni vasárnap délben a Szimplába: akármennyire jól esne otthon maradni vasárnap délután, mégis ráveszem magam, hogy elinduljak, és többen is ott ebédeljünk - még egyszer sem csalódtam. Részemről eddig a kedvenc egy füstös ízű kacsahúsos egytálétel - mennyország volt az előző esti buli után.

Mindenkit várnak tehát sok szeretettel február 23-án 12:00 órától a Szimpla kertben (1075, Budapest Kazinczy utca 14.) egy jó hangulatú közösségi ebédre!További információk Facebook-oldalunkon találhatók:https://www.facebook.com/events/571001449649414/

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005-ben kezdte meg működését. 2013-ban Magyarországon 500 szervezeten keresztül mintegy 500.000 embernek juttatott el ingyenes élelmiszeradományt összesen közel 2,3 milliárd forint értékben.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek