Közel-keleti grillvacsora: vibrálóan színes tabbouleh-saláta grillezett ráknyársakkal – ennéd vagy ennéd?

A grillszezon margójára készült egy gyors és kiadós tabbouleh-saláta fokhagymás fűszerolajban pácolt ráknyársakkal. Friss, villámgyorsan elkészül, és egy hadsereget is jól lehet vele lakatni. (x)

A tabbouleh vagy tabouli egy egyszerű, kiadós és vibrálóan színes-ízes közel-keleti saláta, amibe forrázott kuszkusz (azaz tört búza), apróra vágott vegyes zöldségek és rengeteg friss fűszernövény kerül, mindez sok citrommal és olajjal felturbózva. Hidegen és melegen is egyaránt remek kiegészítője egy könnyed nyári lakomának, illetve kiváló körete grillezett húsoknak, halaknak vagy akár zöldségeknek is

Vibráló tabbouleh-saláta fokhagymás fűszerolajban pácolt ráknyársakkal - recept ITT!

Jelen esetben a saláta mellé fűszerolajban pácolt rákokat készítettünk, amiket kis nyársakra húztunk, majd grillserpenyőben hirtelen kisütöttük őket. A rákokat Vénusz Fokhagymás olajba pácoltuk, amiből a kuszkuszsalátába is került bőséggel. Érdemes kipróbálni ezt a receptet akár csirkével vagy halloumi sajttal is, mert ez az étel nemcsak gyors és színpompás, hanem isteni finom és egészséges is.

Keress még több Vénusz fűszerolajakkal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek