Töretlen volt a népszerűsége a Konyhafőnök első évadának, melyet már az első epizódtól kezdve több százezren követtek nyomon minden hétköznap este a 18-49 évesek korcsoportjában. A nézők nemcsak a versenyzők élre menő küzdelmét kísérhették figyelemmel, de olyan konyhai praktikákkal, tippekkel is gazdagabbak lehettek, mint a friss polip tisztítása és előkészítése, a majonéz helyes arányai vagy a tökéletes carbonara spagetti elkészítésének titka.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/ui/Wl/SB2D1IBdQ7Q0rgyFWMLLMcZqtyQ4gayZch5fUXzy.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=08d193e5020d6585162ad3019ae86a3f)
Mindezek mellett azt is figyelemmel kísérhették, hogyan mérkőznek meg - nemcsak a változatos napi feladatokban, de a párbajfeladatokban is – a jövő konyhafőnökjelöltjei. Több mint harminc lelkes versenyző mérhette össze gasztronómiai tudását és konyhai felkészültségét, azonban a döntőben már csak ketten küzdöttek meg a tízmillió forintos nyereményért: Wossala Rozina és Kiss Kálmán. Mindkettejüknek egy teljes menüsor – előétel, főétel, desszert - elkészítése volt a feladata, amihez segítséget is kaptak az egykori versenytársak személyében.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/fq/jw/Uwgx8l5rviebTEwBxhuIeqLlhuBIY21ugdnQmhFZ.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=a56073818b4e305abdf37f7426713d4e)
Kiélezett küzdelem után – melyet a teljes lakosságból több mint egy millió néző követett nyomon – a tízmillió forint és a trófea végül Kálmáné lett, aki a mai napig gyakori vendége a gasztronómiai rendezvényeknek ínycsiklandozó főzőbemutatóival.