Könnyű ételek hétvégére

Új év, új kezdet. Magunk mögött hagytuk a decembert és a nagy zabálásokat, a végletekig megunt lencsét, káposztát és a húsokat - valamit azért mégis ennünk kell. De mit?

Na, ez nekünk is fejtörést okozott, hiszen egy jó darabig nem akarunk nehéz és zsíros ételeket látni a tányérunkon. Valószínűleg ti sem, ezért készítettünk egy válogatást, mi az, amit reggeltől estig ehetünk úgy, hogy – bár jól lakunk-, nem nehezülünk el tőlük.

Reggeli

Én reggel leginkább csak bedobok egy jó nagy tejeskávét, és indulhat is a nap. Tudom, ezt elég rosszul teszem, ezért megígértem magamnak, hogy januártól másképp lesz.

Idő hiányában nem jellemző, hogy nekiállok reggelente péksütit sütni, pedig nincs is annál finomabb, én mégis inkább az alvást választom. Ha azonban előre gondolkozunk, és már előző este elkészítünk egy müzlit vagy kekszet, reggel már csak a táskánkba vagy a szánkba kell bedobnunk. Gyors, könnyű, és olcsó receptjeink következnek!

Ezeket olvastad már?

A müzli tényleg azért praktikus, mert bárhová magunkkal vihetjük, nagyon tápláló és finom.

A tojás egész biztosan az egyik legkedveltebb reggelik egyike: szintén nagyon tápláló, gyorsan elkészül, és kedvünkre variálhatjuk. Omlett, rántotta, lágy, buggyantott, tükör - csak hogy néhány fajtáját említsük. Vigyázzunk, ha nem a végtelenségig elnehezülő gyomor és a reggeli kipukkadás a célunk, lehetőleg ne parasztreggelit vagy ham&eggs-et készítsünk belőle! Azoknak pedig, akik még a tojásnál is könnyebb falatokra vágynak, jöhetnek a pirítósok és kétszersültek finom házi kencékkel!

Ebéd

A legkönnyebb, egyszerűbb és gyorsabb főételek kétség kívül a tészták, rizottók és paellák. Őket követik a sorban a finom és megunhatatlan zöldség-, illetve krémlevesek, illetve a halak. Utóbbi lehet, hogy karácsony után mindenkinek a könyökén jön ki, de nem mindegy, hogy mit és milyen halból készítünk: egy jó szelet tonhalat például tehetünk pizzára, rizottóba vagy salátába is, isteni lesz! Ha a halat mégis hanyagolnánk, vegyük elő a zöldségeket, hiszen számtalan lehetőség rejlik bennük. Tölthetjük, rakhatjuk, süthetjük és főzhetjük, ami éppen jólesik.

Ezeket olvastad már?

Vacsora

Nincs is könnyebb választás vacsorára, mint egy finom saláta fehér húsokkal, hallal, vagy csak simán zöldségekkel. De a házi pizza – na nem a zsírtól tocsogó változat - is jó választás lehet. Aztán ott vannak még a calzone-k és paninik, végezetül pedig az idő- és faksznitakarékos öreg klasszikus, a melegszendvics - ez is simán megállja a helyét vacsora gyanánt.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?