Kolbászos lencseleves másképpen

Íme egy csodálatos keleti ízvilágú leves, amellyel feldobhatod a karácsonyi menüt. Ha nem kapsz hozzá chorizo-t, akkor sima füstölt kolbásszal is elkészítheted!

Nálunk nincs karácsony kolbászos lencselelves nélkül. Hatalmas nagy kedvenc, egyszerűen kihagyhatatlan. Olyannyira, hogy nem csak ünnepekkor, év közben is elkészítem. Idén viszont szeretnék valami újítást belevinni, ezért kerestem hozzá hasonló recepteket.

Vöröslencse-leves kolbász-chipsszel recept

Spanyol honban sokszor jártunk már. Gyermekeink megkedvelték az ott kóstolt ételek legtöbbjét, ezért esett a választásom egy chorizo-s vöröslencse levesre. Az egyetlen, amitől tartottam vele kapcsolatban, a füstölt paprika igen intenzív íze. A recept egy evőkanálnyi mennyiséget írt, ami nem kevés, tehát mindenképpen le kellett próbálnom.

Vöröslencse-leves kolbász-chipsszel recept

Eszméletlenül tetszett, hogy vörösborecet kerül bele. Mind ízében, mind színében csodálatosan harmonizált a vöröslencsével. A paradicsom szolgáltatta a további színorgiát, egyáltalán nem nyomta el a lencsét. Végül a paprika sem bizonyult soknak. Ilyen gyönyörű színű levest még soha nem láttam talán! További savanyító tényezőként tettem minden tányérra egy szelet limeot a joghurt tetejére. A nálunk nehezen beszerezhető cukorféleség helyett, pedig egy kanál méz csorgott az edénybe.

Vöröslencse-leves kolbász-chipsszel recept

A chorizo-ból kisült zsír olyan plusz ízt ad neki, amire nagyon szüksége van, nem véletlenül kerül a miféle, magyaros verziónkba a kolozsvári szalonna és a füstölt paraszt kolbász. Alapanyagaiban teljesen hasonlatos és mégis teljesen más. Fantasztikus, hogy milyen csodás a gasztronómiai skála - a különböző nemzetek konyhájának fúziója.Jövő héten további újításokat keresek karácsonyra, tartsatok akkor is velem!

Gréti

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.