Hatalmas siker, olimpiai bronzérmet nyert a magyar cukrász

Koczka Judit, kaposvári cukrász bronzéremmel tért haza a 2024-es stuttgarti kulináris olimpiáról.

Hatalmas sikert aratott Koczka Judit a 2024-es stuttgarti kulináris olimpián, ahol artisztika kategóriában bronzéremmel díjazták szemkápráztató munkáját – olvasható a Sokszínű vidék oldalán.

Koczka Judit négy év múlva újra el szeretne indulni az olimpián / Fotó: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Artisztika kategóriában bronzérmet szerzett a kaposvári cukrász

A cukrász korábban a legnagyobb európai versenyen, amit Birminghamben rendeztek, aranyérmet szerzett.

A bakancslistámon az olimpia is szerepelt, és több hónapos felkészülést követően sikerült bronzérmet szereznem artisztika kategóriában

– mesélte Koczka Judit.

Az artisztika kategóriában olyan alkotások szerepelhetnek csak, amelyek egy tortán elhelyezhetőek, tehát ehető díszek – tette hozzá a kaposvári cukrász, aki egy jövőbe mutató AI humanoidot alkotott meg, kezében egy robot madárral, emeli ki a cikk.

A kaposvári cukrász egy jövőbe mutató AI humanoidot alkotott meg / Fotó: Koczka Judit

A mesterséges intelligencia inspirálta a cukrász alkotását

„Minden nap hallgatok rádiót, miközben jár a kezem és a mesterséges intelligencia elkerülhetetlen téma volt, egy olyan női arcú lényt készítettem az olimpiára, amelynek mancsszerű ujjai tartanak egy robot madarat, a fején a növényvilág jelenik meg, mutatva, hogy mindenhol ott van már a modern technika" – mesélte Koczka Judit.

A kaposvári cukrász két év múlva a luxemburgi világbajnokságon, majd négy év múlva újra az olimpián szeretne indulni.

Címlapfotó: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!