Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipróbáltuk, mennyire jó a házhoz szállított McDonald's-menü

Július óta a McDonald's is házhoz szállít Budapest egyes kerületeiben a Netpincér alkalmazáson keresztül. Kipróbáltuk, hidegebb-e a sült krumpli, ha házhoz jön. 

Júliusban még csak a VIII. kerületben, ma már viszont Budapest számos részében lehet rendelni a McDonald's-ból. Eleinte csak a József körúti étterem környékén lehetett igénybe venni a szolgáltatást, a hetek és hónapok múlásával viszont egyre több étterem hirdette ki (ha más nem egy kiszállítós átvevő ablak felmatricázásával), hogy elérhetővé vált a házhoz szállítási funkció.

Az akkor hírek szerint a McDonald's gondos és hosszú előkészítés után indította el a házhoz szállítási funkciót, korábban ugyanis problémát jelentett annak kivitelezése, hogyan maradjon az étel kiszállítás után is olyan friss, mint a helyben kapható fogások. 

A lehetőségen felbuzdulva mi, a Nosalty szerkesztőségének tagjai is rendeltünk egy-egy menüt a gyorsétteremtől III. kerületi irodánkba kíváncsian várva, vajon mennyire hűl ki a sült krumpli, és szétcsúszik-e a hamburger a szállítást követően. 

Futárunknak nehezített körülmények között kellett elindulnia a Vörösvári úti McDonald's étteremből.  Reggel óta szakadt az eső, ilyenkor pedig hiába tartja a hőt a szállító táska, ha a futár robogóval vagy biciklivel hozza ki a megrendelt termékeket, könnyen meglehet, hogy az étel kihűl. 

Rendelésünk során három darab sajtburgert, egy darab sajtos McRoyalt, egy adag sült krumplit, egy 4dl-es teát és egy 9 darabos McNuggets-et rendeltünk. A megrendelt termékek a már jól ismert papírzacskóban érkeztek, nem volt duplán csomagolva egyik termék sem, az üdítő tetején viszont dupla műanyagfedél volt (aki már rendelt a Mekiből, máskor is találkozott ezzel a megoldással). A befotózás során ezúttal direkt nem törekedtünk esztétikusan beállítani a termékeket, úgy fotóztuk őket, ahogyan a zacskóban találtuk.

A csomagot nagyon gyorsan, 27 perc alatt szállította ki futárunk, ez idő alatt azonban már voltak olyan termékek, amelyek kicsit kihűltek. A sült krumpli sajnos már hideg volt, valamint a sima papírba csomagolt sajtburgerek is kihűltek, ezek már csak kicsit voltak langyosak. A leginkább a McRoyal és a McNuggets maradtak melegek, ezek az ételek ugyanis dobozba zárva vártak ránk, így kevésbé adták le a hőt. 

Összességében nem voltunk elégedetlenek, hiszen a hamburgerek nagyon gyorsan érkeztek meg az irodába. Sajnos az egyik vesszőparipánk, a sült krumpli elvérzett a próbán, aki viszont langyosan (vagy legalábbis biztos nem forrón) szereti a hamburgert, nem fog csalódni a házhoz szállításban sem! 

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Antalbaba
Antalbaba Wed, 2019-11-13 23:54

Izé... Óbuda: "a Meki nem számolt fel semmilyen felárat a szállításért cserébe" most éppen 590 forint a min. 2000-s rendelési minimumon túl:-(