Kínos átverés: jobb a meki, mint a bio?

A McDonald’s-os hamburgereket könnyű felismerni, a bioélelmiszerek pedig mindig, minden körülmények között egészségesebbek és finomabbak is, igaz? Tévedés!

A Life Hunters youtube-osai legalábbis csúnyán rácáfoltak erre egy átveréssel! A két fiatalember, Sacha és Cedrique felpakoltak egy adag kaját a közkedvelt gyorsétteremben, felvágták apró falatkákra, majd elvitték egy gasztrokiállításra, ahol a kifinomult ízlésű, szakértőkből álló érdeklődőknek úgy adták el, mint saját éttermük specialitását, ahol "újszerű, organikus és alternatív gyorsételt" kínálnak.

És hogy mi volt a reakció, amikor megkóstolták a mekis hamburgert, a sárgadinnyét vagy éppen a muffint?

"Nagyon finom." "Határozottan friss íze van." "Igazán összetettek az ízei."

Aztán még ennél is tovább mentek, és megkérdezték, hogyha össze kellene hasonlítani az ő organikus hamburgerüket a mekis burgerrel, akkor mit mondanának?

"Mindenképpen sokkal jobb íze van, és a tény, hogy organikus, az határozottan jó dolog." "Egyértelműen gazdagabbak az ízei." "Jóval ízletesebb, mint a McDonald’s-ban, könnyen meg tudod mondani, hogy sokkal tisztább az íze." "Az édes paradicsom tetszett benne a legjobban."

Tanúbizonyságul itt a videó hozzá (a feliratot ne felejtsük el bekapcsolni):

A srácok azt a következtetést vonták le a kísérletből, hogy sokszor elég annyit mondanunk, hogy a felszolgált étel 'bio', és az emberek automatikus elhiszik, hogy valóban az, így ezáltal finomabb is. Az összeállításból természetesen nem derül ki, hogy valóban minden kóstolót sikerült-e átverni, és az is esélyes, hogy vágással és utómunkálatokkal még hihetőbbé tették a videót, de ennek ellenére is igen tanulságos a történet.

(via, címlapkép)

Címlapról ajánljuk

További cikkek