Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, ezekben a boltokban költjük el a pénzünket a legszívesebben

Egy frissen elkészült felmérés szerint a magyar lakosok sokkal szívesebben költik el a pénzüket az újabb diszkontokban, mint a már régóta ismert hipermarketekben.

A magyarok vásárlási szokásairól most a G7 oldalán jelent meg egy jelentés, mely alapján a hazai lakosok legszívesebben három ismert diszkontban, a Penny-ben, az Aldiban és a Lidlben szeretnek vásárolni a nagyobb, régebb óta ismert hipermarketekkel szemben. Az olyan hipermarketek, mint az Interspar, az Auchan vagy a Tesco elveszették eddigi piacvezető szerepüket, mert a három diszkont összesítve megelőzte őket.

Külön érdekesség, hogy csupán csak az utóbbi egy évben látható, hogyan kerekedtek a hipermarketek fölé az előbb felsorolt diszkontok. 

Mivel az utóbbi években egyre nő az élelmiszer-kiskereskedelem piaca, nem arról van szó, hogy az Auchan, a Tesco és az Interspar forgalma érdemben esne. A forgalmas helyeken, nagyobb városokban egyre több diszkont nyílik meg, így kimutatható, hogy a legnagyobb növekedést az Aldi érte el, reálértékben szinte megduplázta hazai boltjainak forgalmát. A Lidl 50 százalék feletti reálforgalom-bővülést ért el, a Penny pedig 18-at. A GfK Hungária elemzője szerint a három diszkont részben annak is köszönheti egyre nagyobb népszerűségét, hogy gyorsan reagálnak a vásárlói igényekre. A Penny, az Aldi és a Lidl Szélesítették a frissáru-kategóriát és a vega, vegán, laktóz- és gluténmentes termékek körét, az Aldiban például a teljes árukészlet csaknem 6%-a mentes termékekből tevődik össze.

A GfK adatai szerint az elmúlt évben a drogériák forgalma is nőtt, egyre több pénzt hagyunk ugyanis az olyan helyeken, mint a Rossman, a dm és a Müller. 

A szakértők szerint a diszkontok számának növekedése jelentős mértékben függ a piac telítettségétől. Az Aldi nemzetközi tapasztalata szerint egy diszkontüzlet körzetében legalább 15-20 ezer fős lakosság szükséges a rentábilis működéshez, ez a szám azonban akár több kisebb település lakosságából is összeadódhat. 

Ez is érdekelhet: 

via G7 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!