Kétnapos termelői vásár a belvárosban

Egy össznépi vásár Budapest belvárosában, kétnapos termelői piaccal, dizájntermékekkel, az egész Király utcát beborító forgataggal!

Imádunk minden olyan kezdeményezést, melyen termelőtől, közvetlenül van lehetőségünk csúcsminőségű termékeket vásárolni. Ezek ugyan nincsenek csilli-villi csomagolásban, ugyanakkor a lehető legmagasabb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek.

Szeptember 28-29-én kétnapos termelői vásár várja a budapestieket és az ide látogató turistákat a Király utcát és a Paulay Ede utcát összekötő Central Passage-ban, aGödör Klubelőtt. A szeptember utolsó hétvégéjén megtartottpiackülönlegessége, hogy egy időben kerül megrendezésre a belváros egyik legnagyobb vásárával, a Királyi Vásárral:https://www.facebook.com/kiralyivasarAKirályi Vására Király utca teljes területét foglalja el, aKözösPiacpedig a szokásos helyszínen a Király utca 8. számnál lévő Central Passage-ban lesz.

Ugyanebben az időben, ugyanezen a helyen kerül megrendezésre aDIP-Design Passagenevű kreatív vásár is:https://www.facebook.com/DIPdesignpassage.

Szaporodnak a termelői piacok, ebbe a hullámba illeszkedik aKözösPiac, ami2013 tavaszától havonta egy alkalommal várja az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyókat.A piacon megtalálható minden, amire egy egészséges embernek szüksége lehet: zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek, nem beszélve arról a figyelmességről, amit a termelők mutatnak a vásárlóik irányában.

A havi rendszerességű vásárral a szervezők szeretnék elérni, hogy a piacra járás ne csupán egészséges, finom és megbízható forrásból származó hozzávalók beszerzését jelentse, hanem közösségi élményt teremtve szórakozást is nyújtson a vásárlóknak. AKözösPiacra látogatók a zöldségek, gyümölcsök, sajtok mellett finom falatokat, ételkülönlegességeket is találnak, eközben pedig megismerkedhetnek Magyarország legkreatívabb termelőivel is.

A piacon kizárólag egészséges ételeket, finomságokat, találhatnak a látogatók tartósítószerek, káros növényvédő-szerek és manipulált gének nélkül. A vásáron megjelenő hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.