Készítsd el előre, élvezd az ízeket!

Gyors bevásárlás és főzés, sietős étkezés. Ismerős? Ha neked is ritkán van időd az ízek élvezetére, akkor főzz előre. Később néhány perc után finomat ehetsz! (x)

Ha valamelyik főzési technológia kifejezetten az ízek élvezetéről szól, akkor az a sous-vide! Szuvidolás során az ételek vákuumfóliába zárva, órákon (de akár napokon) át fokra pontosan azonos hőmérsékleten sülnek. Az alacsony hőfokon, vákuum alatt történő sütésnek köszönhetően az ételek magukba zárják az alapanyagok és fűszerek minden zamatát. A húsok szaftosabbak, a zöldségek élénkebbek, az ízek intenzívebbek és gazdagabbak lesznek. Ha pulykamellet szuvidolsz, várd ki türelmesen a 4 óra sütési időt, mert ennél pulykásabb pulykát még nem ettél! Ha a hús átsült, elég csak gyorsan meggrillezni, a barnasörös-narancsos mártás pedig már pillanatok alatt elkészül.

Szuvidolt pulykamell barnasörös-narancsos mártással recept leírása

A sertés rilette nem egy tipikusan diétás fogás, de hűtőszekrényben akár két hétig is eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha hagyjuk hosszan összeérni az ízeket. Az omlós lesütött húst átjárja a rozmaring, borókabogyó, babér és fehérbor aromája, tálalásnál pedig tökéletesen kiegészíti az ízeket az illatos, ropogós héjú kenyér, a friss paradicsom, hagyma és paprika. Vigyázz viszont az első kóstolással, nehogy túl hamar elfogyjon!

Sertés rillette karamellizált hagymával recept leírása

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videóreceptrovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg még több Egy Falat Inspiráció receptet!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.