Készítsd el előre, élvezd az ízeket!

Gyors bevásárlás és főzés, sietős étkezés. Ismerős? Ha neked is ritkán van időd az ízek élvezetére, akkor főzz előre. Később néhány perc után finomat ehetsz! (x)

Ha valamelyik főzési technológia kifejezetten az ízek élvezetéről szól, akkor az a sous-vide! Szuvidolás során az ételek vákuumfóliába zárva, órákon (de akár napokon) át fokra pontosan azonos hőmérsékleten sülnek. Az alacsony hőfokon, vákuum alatt történő sütésnek köszönhetően az ételek magukba zárják az alapanyagok és fűszerek minden zamatát. A húsok szaftosabbak, a zöldségek élénkebbek, az ízek intenzívebbek és gazdagabbak lesznek. Ha pulykamellet szuvidolsz, várd ki türelmesen a 4 óra sütési időt, mert ennél pulykásabb pulykát még nem ettél! Ha a hús átsült, elég csak gyorsan meggrillezni, a barnasörös-narancsos mártás pedig már pillanatok alatt elkészül.

Szuvidolt pulykamell barnasörös-narancsos mártással recept leírása

A sertés rilette nem egy tipikusan diétás fogás, de hűtőszekrényben akár két hétig is eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha hagyjuk hosszan összeérni az ízeket. Az omlós lesütött húst átjárja a rozmaring, borókabogyó, babér és fehérbor aromája, tálalásnál pedig tökéletesen kiegészíti az ízeket az illatos, ropogós héjú kenyér, a friss paradicsom, hagyma és paprika. Vigyázz viszont az első kóstolással, nehogy túl hamar elfogyjon!

Sertés rillette karamellizált hagymával recept leírása

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videóreceptrovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg még több Egy Falat Inspiráció receptet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.