Képeslapokról ismert naplementék és finomságok várnak Budapest legexkluzívabb tetőbárjában

25 év után először nyitja meg a nagyközönség előtt a 9. emeletet a Budapest Marriott Hotel. A földszinten üzemelő Liz and Chain Bar égbe törő társat kap. 

Ez a Liz and Chain Sky Lounge rooftop bar, ahol képeslapokról ismert naplementék, hűsítő gin tonicok, önfeledt esték várnak.

Innen nemcsak a Duna hídjait, a Parlamentet, a Budavári Palotát, a Bazilikát, a Citadellát és a Gellért-hegyet csodálhatjuk meg nappali, majd esti ruhájában, hanem egy hideg itallal a kézben kapunk egy egészen varázslatos Budapest-érzést. Valami éterit, amitől egy pillanatra összeszorul a szívünk és a frissítő kortyot ízlelve elégedetten bólintunk: megérkeztünk.

Nem meglepő, hogy az elmúlt években az egész világon annyira népszerűek lettek a tetőbárok. Ahogy a hegy csúcsáról is felemelő lepillantani a völgybe, úgy egy impozáns épület magaslatának megélése is boldogsághormonokat szabadít fel. Pláne, ha mindez kellemes környezetben történik, odafigyelő vendéglátással, hangulathoz illő zenék, ízletes falatok és hangsúlyos italok kíséretében.

Liz and Chain Sky Lounge pontosan ezt ígéri: legyen szó egy munka utáni aperitivót kortyolgató kollegákról, randevúra érkező párokról, szülinapot ünneplő barátokról, vagyis bárkiről, aki különleges panorámát kémlelve kapcsolódna ki, és koccintana egyet.A rendhagyó helyszín és értő vendéglátás intimebb, zártkörű rendezvényekre is felkészült, vasárnaptól szerdáig privát események levezénylését is vállalják.

Ahogy a tavaly a hotel lobbija mellett megnyitott Liz and Chain Bar is kiemelten foglalkozik a koktélokkal és gin tonicokkal, úgy ez odafönt sincs másképp, kreatív báréletre számítsunk, klassz házi főzetekkel, bitterekkel, sok kísérletezéssel és a naplementére hangolt hosszabb-rövidebb italokkal. Persze, ha ropogós ginek és hízelgő rumok helyett champagne-ra esne a választás, azt is ugyanolyan szakértelemmel szervírozzák.

Egy hibátlan, hedonista este elképzelhetetlen néhány falat nélkül, szerencsére tudja ezt a Sky Lounge is, ezért hideg és meleg mezzékkel-tapasokkal, desszertekkel is készülnek, á la carte rendszerben.

Július 16-tól egészen az őszi szezonig, csütörtöktől szombatig, 17:00-tól éjfélig vár a Liz and Chain Sky Lounge, ahol előreláthatólag a naplementézős órák lesznek a legnépszerűbbek.

Liz and Chain Sky Lounge, jó, hogy itt vagy!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!