Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent Magyarországon.

„Az elmúlt években folyamatosan csökkent a kenyérfogyasztás Magyarországon a koronavírus-járvány, a háború és az infláció miatt. Az éves átlagos kenyérfogyasztás fejenként 72 kilogrammról 50-52 kilogrammra csökkent" – olvasható a Trade magazin cikkében.

Kiderült, miért vásárolnak kevesebb pékárut a magyarok

A kenyérfogyasztás visszaesésének oka a megemelkedett árakban rejlik

A KSH felmérése alapján a kenyér egy év alatt 52,7 százalékkal drágult.

Hiába kezdődött meg a gabonaárak csökkenése, ennek hatását a fogyasztók sajnos még nem érzékelik a liszt és a kenyér fogyasztói árában.

Ezenfelül továbbra sem szolgálhatunk jó hírekkel, ugyanis a szakértők szerint a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának enyhülése, hiszen más költségelemek növekedése még mindig jelentős tényező.

Forrrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...