Mindennapos élelmiszerhulladék segíthet az Alzheimer ellen

A kutatások alapján úgy tűnik, komoly betegségek ellen is bevethető a reggelink mellé kortyolt kedvencünk mellékterméke.

Alzheimer-kór, Parkinson-kór és Huntington-kór ellen is bevethető lehet a kávézacc egyik alkotóeleme, állítják a Texasi Egyetem kutatói - írja a Sokszínűvidék.

Mindennapos élelmiszerhulladék segíthet az Alzheimer ellen

A kávézacc jótékony hatásairól mi is írtunk már, hiszen többek közt a növények talajának is jót tesz, most viszont úgy tűnik, az agysejteket is védi a fent említett betegségekkel összefüggő károsodásától.

A kávézás mellékterméke, a zacc komoly betegségek megelőzésében játszhat szerepet a jövőben azokban az esetekben, melyek összefüggésben állnak az elhízással, az életkorral vagy valamilyen környezeti toxinnak való kitettséggel.

Az új felfedezés szerint a kávésav a polifenoloknak nevezett vegyületek családjába tartozik, amelyek antioxidáns tulajdonságaikról ismertek. Ez azért is nagyon fontos, mert a kávésav képes átjutni a véragygáton, így a jótékony hatását közvetlenül az agyban tudja kifejteni.

Egy ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszer hasznos lehet a betegség kialakulásának lassításában vagy esetleges megelőzésében.

A kutatás egyelőre csak kezdeti fázisánál jár, de az már biztosnak tűnik, hogy a kávéfogyasztás segíthet például az Alzheimer-kór megelőzésében.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek